nieuws

Nieuwe site Hypotheekshop biedt vergelijkingsmodules

Archief

De Hypotheekshop heeft zijn website www.hypotheekshop.nl vernieuwd. Bezoekers kunnen nu met rekenmodules onder meer de maximale hypotheek, het benodigde bedrag en de maandlasten berekenen.

De site kent drie onderdelen die zijn opgebouwd op basis van drie fasen die de consument doorloopt in het hypotheektraject: ‘Alles over hypotheken’ (de informatie- en oriëntatiefase), ‘De hypotheekvergelijker (vergelijkingsfase) en ‘De hypotheekofferte’ (afsluitfase).
Het oriëntatiegedeelte bevat vier rekenmodules, waarmee de bezoeker de maximale hypotheek, het benodigde hypotheekbedrag, de premie van de levensverzekering en de maandlasten kan berekenen. Vervolgens kan men in het vergelijkingsgedeelte een hypotheekvorm kiezen en diverse aanbieders vergelijken op voorwaarden en rentetarieven.
Het is niet mogelijk online een offerte aan te vragen. Volgens De Hypotheekshop blijkt uit “ervaring en onderzoek” dat bijna alle hypotheeksluiters voor een offerte contact willen met een adviseur. Wel kan een persoonlijk rentecertificaat worden geprint, waarmee de bezoeker binnen 48 uur bij één van de vestigingen een offerte kan aanvragen tegen het aangeboden rentepercentage.
Op de site staan de gegevens van de ca. 190 Hypotheekshop-vestigingen. Bezoekers kunnen rechtstreeks vragen stellen of een afspraak maken met de door hen geselecteerde vestiging. Tevens zijn links opgenomen naar lokale makelaars met wie wordt samengewerkt.

Reageer op dit artikel