nieuws

Nieuwe ronde Health Check

Archief

Achmea-verzekerden kunnen deze en volgende maand weer gebruik maken van de Health Check.

Bij de Achmea Health Check, een onderzoek waaraan ook niet-verzekerden kunnen deelnemen, wordt onder meer gekeken naar gewicht, cholesterolgehalte en bloeddruk. De Check is vorig najaar en dit voorjaar voor het eerst gehouden. In het voorjaar namen zo’n vierduizend mensen deel. “Hiervan was 90% tot 95% bij Achmea verzekerd”, zegt woordvoerder Michael Isaac. “Ongeveer duizend deelnemers kregen het advies een arts te raadplegen.” Om aan de vraag te kunnen voldoen, wordt de Check nu in 31 plaatsen in ons land gehouden, dat waren er zeventien.
De Health Checks worden onder meer uitgevoerd door verpleegkundigen van Care for Women en worden onder meer ondersteund door de Nederlandse Hartstichting. Zorgverzekerden van Achmea betalen voor de Check e 10. Anderen betalen e 20.

Reageer op dit artikel