nieuws

Nieuwe lening voor startende huizenkopers met krappe beurs

Archief

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN) heeft een nieuwe leningvorm geïntroduceerd, waarmee huishoudens met een laag inkomen toch een huis kunnen kopen. De gemeenten Almere en Gemert-Brakel zijn de eerste die deze Starterslening aanbieden.

De hoogte van de Starterslening bedraagt het verschil tussen de maximale lening volgens NHG-normen en de aankoopkosten van de woning. De lening is aanvankelijk renteloos en aflossingsvrij; rente en aflossing ‘groeien’ na verloop van tijd mee met het inkomen.
De lening zal binnenkort door meer bij de SVN aangesloten gemeenten worden aangeboden. De gemeente kan zelf bepalen voor welke doelgroep en welk woningsegment de lening wordt aangeboden. De lening wordt verstrekt uit een speciaal ‘revolverend’ fonds bij de SVN. De aflossing en de rente vloeien weer terug in het fonds, waardoor weer geld beschikbaar komt voor nieuwe leningen.
De SVN is in 1996 opgericht door Bouwfonds Nederlandse Gemeenten en beheert fondsen van 170 gemeenten ter verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving.

Reageer op dit artikel