nieuws

Nieuwe kantoren voor Hypotheekshop

Archief

De Hypotheekshop heeft twee nieuwe kantoren geopend: één in Ede en één in Harlingen. De keten verwacht dit jaar een kleine 3% meer hypotheken te sluiten.

Dit jaar heeft de adviesketen zes nieuwe vestigingen geopend; vier franchisenemers vertrokken. Het aantal kantoren staat nu op 185. Voor eind dit jaar denkt De Hypotheekshop nog minstens één vestiging te openen. De keten, naar schatting goed voor een jaarproductie van ruim e 3 mld, sloot vorig jaar 19.000 hypotheken. “Dat aantal groeit dit jaar met 2 à 3%, terwijl we helemaal geen groei hadden verwacht”, zegt directeur Lodewijk van der Heijden.
Zo’n vijfhonderd klanten van de Hypotheekshop hebben een Lastenverlager gesloten. Bij deze beleggingshypotheek (geldverstrekker Bouwfonds) wordt deels belegd in het European Bull-fonds. Dit fonds wordt echter eind dit jaar geliquideerd door fondsbeheerder Van Berkel Capital Partners vanwege slechte resultaten: de waarde van de participaties daalde in drie jaar van e 50 naar e 7.
Volgens Van der Heijden heeft de liquidatie nauwelijks gevolgen voor de klanten. “Bij het sluiten van de hypotheek werd eenmalig een bedrag van duizend gulden ingelegd door de klant. De verwachting was dat dit bedrag over dertig jaar zou gaan groeien, wat een leuk extraatje zou opleveren. Helaas zijn de klanten hun geld nu wel grotendeels kwijt, maar voor hun maandlasten heeft het geen gevolgen.”

Reageer op dit artikel