nieuws

Nieuwe inkoopcombinatie voor het kleinere intermediair

Archief

De Nederlandse Inkoopcombinatie voor Assurantie-intermediairs (NIA) te Assen wil de marktpositie van de kleinere tussenpersoon versterken. Wie zich bij NIA aansluit, krijgt naast provisie-voordeel ruime ondersteuning van de inkoopcombinatie.

“NIA is in januari opgericht, maar we zijn sinds april pas goed op gang”, zegt mede-eigenaar Gerard Holtvlüwer. De inkoopcombinatie telt inmiddels 150 aangesloten tussenpersonen. De meesten zijn gevestigd in de noordelijke provincies. Aansluiting bij NIA is kosteloos. In ruil daarvoor profiteert het intermediair van de provisie-afspraken die worden gemaakt met Direktbank, SNS, Hooge Huys, Cardif en Onderlinge ’s Gravenhage. NIA richt zich primair op levensverzekeringen en hypotheken. Op termijn wil het bedrijf ook met eigen producten op de markt komen.
Naast de inkoopvoordelen biedt NIA haar leden ondersteuning in de vorm van een administratie-, een telefoon- en een hypotheekunit. Holtvlüwer: “We wilden ook een schade-unit inrichten, maar onze leden gaven te kennen dat ze de schade-afhandeling liever zelf blijven doen vanwege het klantcontact. We moeten wat dat betreft nog even afwachten wat er gebeurt”. NIA wil verder de software van de met haar samenwerkende maatschappijen samenbrengen binnen één programma en te zijner tijd beschikbaar stellen via internet. “Onze site www.nianet.nl gaat binnenkort de lucht in.”
De naam NIA wordt niet actief naar buiten gebracht. “Wij bieden de tussenpersoon schaalvoordelen, maar voorlopig wordt onze naam daar richting de klant niet aan gekoppeld”, aldus Holtvlüwer.

Reageer op dit artikel