nieuws

Nieuwe hypotheekvormen bij Bank of Scotland

Archief

Bank of Scotland, in ons land zowel via het intermediair als via internet actief, verkoopt sinds vorige week twee nieuwe hypotheekproducten.

Sinds 16 oktober worden de Spaarhypotheek (gekoppeld aan een spaarverzekering van Allianz) en de Economy hypotheek verkocht. Met dit laatste product richt Bank of Scotland zich op het ‘middensegment’ van de markt: klanten die geen tophypotheek sluiten en willen profiteren van een laag rentepercentage. Bij de Economy hypotheek, waarvoor een lager rentetarief wordt gehanteerd dan bij andere hypotheekvormen, kan tot 90% van de executiewaarde aflossingsvrij worden geleend. De hypotheek, die rentevaste periodes kent van één, vijf en tien jaar, wordt verstrekt tot maximaal de executiewaarde.
Directeur Retail Frank van Rijn wil hiermee eenvoudige en voordelige producten in de markt zetten: “In de laatste tien jaar zijn er vaak zeer complexe financiële producten aan de man gebracht met zeer hoge marges, waarbij het belang van de consument nogal eens uit het oog werd verloren. Dat doen wij zeker niet”.

Reageer op dit artikel