nieuws

Nieuwe coöperatie voor tussenpersonen van start

Archief

Zes assurantiekantoren hebben de Coöperatie Samenwerkende Tussenpersonen (CST) opgericht. De coöperatie richt zich op middelgrote kantoren die vooral actief zijn in hypotheekbemiddeling.

CST is in de eerste plaats een inkooporganisatie die daarnaast doorverwijzingen (leads), wil genereren voor de leden. Daarvoor wordt een website gebouwd, die per 1 januari actief moet zijn. “We hebben bewust gekozen voor een coöperatie, zodat alle deelnemers mede-eigenaar zijn en er geen geld aan de strijkstok blijft hangen”, zegt voorzitter Rens van den Boom van Bomenrijck Assurantiën en Hypotheken in Odijk. De vijf andere initiatiefnemers zijn gevestigd in Almere, Koog aan de Zaan, Bergen op Zoom, Eindhoven en IJsselstein.
Kantoren met circa drie tot tien medewerkers kunnen zich bij CST aansluiten. Daarvoor wordt bij aanvang een jaarlijkse basiscontributie gerekend van e 1.000. “Hypotheekadvisering moet een hoofdbestanddeel van de werkzaamheden zijn”, zegt Van den Boom.
Daarnaast moet het kantoor onder meer in het bezit zijn van het Keurmerk Hypotheekbemiddeling of erkende hypotheekadviseurs in dienst hebben. “Elk kantoor handelt zelf alle aanvragen en verdere correspondentie af met geldverstrekkers en verzekeraars. Dat levert snellere en betere resultaten op. De provisieafrekening is centraal geregeld”, aldus Van den Boom.
Eind dit jaar moet het aantal deelnemers zijn gegroeid tot vijftien. Met een totaal van dertig à veertig kantoren eind volgend jaar wil CST vervolgens landelijke dekking bereiken. Het doel is om met vijftien geldverstrekkers en verzekeraars afspraken te maken.
Voordeel voor de deelnemers is de bonusprovisie, die wordt verdiend door het onderbrengen van hypotheken bij de CST-partners. Van den Boom verwacht dat deze bonusprovisie in drie jaar met 80% zal stijgen. Verder moet gezamenlijke marketing de omzet van de deelnemers doen stijgen. CST is bereikbaar via: info@cstp.nl.

Reageer op dit artikel