nieuws

Nieuw volmachtbedrijf ziet levenslicht

Archief

Marine & Property Verzekeringsmaatschappij is een nieuw volmachtbedrijf dat dit jaar de deuren wil openen. Voor het zover is, moet eerst # 20 mln aan risicokapitaal binnengehaald worden.

Het bedrijf is gevestigd in Den Haag en is onderdeel van de Dutch Underwriters Group Amsterdam. Bestuurders van dit bedrijf zijn Copes Investment (Den Haag) en Calcaria (Wassenaar). Calcaria is eigendom van Henk van Calcar, oud directievoorzitter van Erasmus Verzekeringen in Rotterdam.
Marine & Property wordt geleid door Berry Verkaar, voorheen werkzaam bij Fortis Corporate Insurance en Michael O’Connor, oud-directeur Nederlandse Assuradeuren Groep. Commissarissen zijn Van Calcar en de Duitser Franz Mehl.
Het volmachtbedrijf zal vooral actief worden in de co-assurantiemarkt. Eén van de mede-initiatiefnemers is Nico van Es, die recent is toegetreden tot de directie van Kröller Boom.
“We zijn bezig met het aantrekken van risicokapitaal ter grootte van # 20 mln. Daar hebben we tijd voor nodig”, aldus Hugo de Vries, directeur van Copes Investment. De Vries bevestigt dat het volmachtbedrijf volledig geautomatiseerd wil gaan werken en dat de benodigde automatisering is ingekocht bij systeemhuis CCS.

Reageer op dit artikel