nieuws

Nieuw product Avéro beperkt schommelingen hypotheekrente

Archief

Avéro Achmea biedt hypotheekklanten sinds kort de Rente Egaal Constructie. Het product, dat bij bijna alle aflossingsvormen kan worden gesloten, verkleint renteschommelingen doordat diverse rentevaste periodes in één leningdeel worden gecombineerd.

Binnen de combinatie wordt elk jaar een rentedeel vervangen. “Wij introduceren de Rente Egaal Constructie voor klanten die het moeilijk vinden te kiezen tussen een korte of lange hypotheekrente. De klant heeft, in tegenstelling tot een vaste rente, toch voordeel bij een dalende markt.” De nieuwe rentevorm kan, behalve bij het Optimum Hypotheekplan, bij alle aflossingsvormen worden gesloten.
Er kan worden gekozen uit renteperiodes van vijf of tien jaar. Die worden in vijf of tien gelijke delen verdeeld met een eigen looptijd en rentepercentage. Gestart wordt met een combinatie van renteperiodes van één tot en met vijf jaar of één tot en met tien jaar. Aan het eind van elk jaar wordt het aflopende rentedeel vervangen door een rentelooptijd die gelijk is aan de resterende duur van de Rente Egaal Constructie. Over de nieuwe combinatie wordt dan opnieuw een gemiddelde rente berekend.
Het product is te vergelijken met de Rentemix van Postbank en de Rentemandjes van Bouwfonds, die allebei eveneens uit een combinatie van rentevaste periodes bestaan. Aegon en Zwitserleven hanteren een constructie waarbij de lening in verschillende delen wordt opgesplitst met elk een eigen rentevaste periode.

Reageer op dit artikel