nieuws

‘Nieuw kantoorgebouw AXA meer dan een werkplaats’

Archief

Alle bedrijfsonderdelen van AXA Nederland zijn sinds begin deze maand gehuisvest in het nieuwe kantoorpand in Utrecht. De verhuizing van de laatste medewerkers vanuit Den Haag en Rotterdam was een enorme operatie.

Nadat vorige maand de medewerkers in de domstad al hun intrek hadden genomen in het nieuwe gebouw, waren de medewerkers van de Haagse vestiging (60) en Rotterdamse vestiging (140) aan de beurt. “Met alle bedrijfsonderdelen onder een dak kunnen we gezamenlijk werken aan het versterken van onze positie op de Nederlandse markt”, zegt groepsraadsvoorzitter Jan van de Berg, de opvolger van de naar AXA Royal Belge teruggekeerde Pierre Lefèvre.
De vestigingen aan de St. Jacobsstraat in Utrecht en aan de Blaak in Rotterdam worden opgeheven. Het Haagse kantoor wordt gehandhaafd en blijft onderdak bieden aan 150 medewerkers van de afdelingen Verzekeringsservices.
Hanekam
De nieuwbouw telt twee torens en vijftien verdiepingen en heeft bij de ‘hanenkam’, een glazen kap, een hoogte van 66 meter. Ruim achthonderd medewerkers zijn voortaan werkzaam in het pand. Het gebouw is meer dan een plaats waar wordt gewerkt. “Het is een verblijfsomgeving waar medewerkers naast hun werk ook kinderen kunnen onderbrengen, kunnen sporten en gebruik kunnen maken van de ontbijtservice”, aldus AXA-projectleider Ria Bijtelaar. Zij doelt daarbij op de in aanbouw zijnde extra faciliteiten, zoals een crèche en fitnessruimte, die dit voorjaar in gebruik kunnen worden genomen. Het bedrijfsrestaurant is sfeervol ingericht, zodat daar naast een lunch ook een ontbijt of diner kan worden gebruikt.
Het nieuwe AXA-gebouw aan de Graadt van Roggenweg in Utrecht.
Het stijlvolle bedrijfsrestaurant waar de medewerkers kunnen lunchen en gebruik kunnen maken van de ontbijtservice.

Reageer op dit artikel