nieuws

Nieuw adviesbureau voor intermediair

Archief

Piet van Wegen en Geert Jan de Jong, beiden voorheen werkzaam in de fusiecombinatie MiXZ Adviesgroep (Nationale-Nederlanden), hebben een adviesbureau voor het intermediair opgericht: De Jong Van Wegen Advies.

Het bedrijf richt zich op de advisering en begeleiding van de individuele ondernemer. “Het adviesbureau wil een klankbord zijn, waarbij door de ondernemer van gedachten kan worden gewisseld over de marktontwikkelingen en de gevolgen voor het bedrijf.”
Ook kan fysieke begeleiding en ondersteuning worden ingehuurd bij bijvoorbeeld de implementatie van de eisen die in het kader van de Wet Financiele Dienstverlening (WFD) aan het intermediair worden gesteld. Een eventuele tijdelijke participatie behoort ook tot de mogelijkheden.
Van Wegen vestigde zich in 1986 als zelfstandig ondernemer onder de naam Hoogewier adviesgroep in Rijswijk. In 2001 trad Nationale-Nederlanden toe als participant. Het daarop volgende fusietraject van Hoogewier met acht collega-advieskantoren tot de huidige MiXZ Adviesgroep met 175 medewerkers, is onder Van Wegen’s leiding tot stand gekomen. Van Wegen zou bij aanvang van het fusieproject al aangekondigd hebben zijn functie als directeur van MiXZ adviesgroep neer te leggen als dit traject voltooid zou zijn. Van Wegen is tevens actief geweest binnen de NVA.
De Jong heeft ruim tien jaar ervaring in diverse leidinggevende functies in de assurantiebranche. Daarna was hij eveneens tien jaar mede-eigenaar van het assurantiekantoor Langezaal & Partners in Den Haag. Ook zijn assurantiekantoor is opgegaan in de MiXZ Adviesgroep. Als lid van het managementteam heeft hij meegewerkt aan deze fusiecombinatie. De Jong heeft verder meegeholpen aan de oprichting van een participatiemaatschappij.
Geert Jan de Jong (links) en Piet van Wegen.

Reageer op dit artikel