nieuws

Nibud: sparen voor pensioen meer in trek

Archief

Bijna 70% van de mensen die nu voor hun pensioen staan, spaart naast het werkgeverspensioen ook nog op een andere manier voor zijn oude dag, zo blijkt uit een onderzoek van het Nibud.

Uit het onderzoek ‘Meningen over de levensloop’ onder 4.200 respondenten blijkt dat slechts 17% alleen pensioen opbouwt via de werkgever. De huidige gepensioneerden hebben hun zaakjes volgens de onderzoekers minder goed geregeld: 60% heeft alleen pensioen opgebouwd via de werkgever. Volgens het instituut voor budgetvoorlichting heeft maar liefst 13% van de gepensioneerden zelfs een bijbaantje genomen om de inkomensterugval op te vangen.
Verder blijkt dat sparen voor verlof niet populair is: “Consumenten willen pas salaris inleveren als ze zeker weten dat ze het verlof nodig zullen hebben”. Eén op de drie vijftigplussers zegt 10% van het loon af te willen staan om een jaar eerder met pensioen te kunnen. Slechts drie op de tien ondervraagden onder de 35 is bereid tien jaar lang 5% van het loon in te leveren voor verlof. Het onderzoek ‘Meningen over de levensloop’ dat het Nibud begin deze maand op het jubileumcongres presenteerde, is te downloaden op www.nibud.nl.

Reageer op dit artikel