nieuws

Nibe-SVV: ‘Wacht met cursus Nieuw Verzekeringsrecht

Archief

Nibe-SVV adviseert klanten heel terughoudend te zijn met het volgen van opleidingen op het gebied van Nieuw Verzekeringsrecht.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt in januari 2004 het Nieuw Verzekeringsrecht geïntroduceerd. Dat betekent volgens Nibe-SVV dat in de zomer en het najaar 2003 complete binnen- en buitendiensten in het verzekeringsbedrijf op het nieuwe recht moeten worden voorbereid.
Nibe-SVV waarschuwt echter om de medewerkers niet in een te vroeg op te leiden. “Het is meestal niet zinvol mensen op te leiden, die bijna een jaar niets met de nieuw verworven kennis kunnen doen. Bovendien is op dit moment nog niet het gehele overgangsrecht bekend en bestaat er – met een demissionair kabinet – nog onzekerheid over de invoeringsdatum.”
Het opleidingsinstituut geeft aan zelf druk bezig te zijn met de voorbereidingen op het Nieuw Verzekeringsrecht. Aan het eind van het voorjaar 2003 komt de leerstof ‘Het nieuwe verzekeringsrecht’ als zelfstudiepakket beschikbaar. In zomer en najaar worden workshops en studiedagen over dit onderwerp georganiseerd. Daarnaast worden workshops voor generalisten voorbereid.

Reageer op dit artikel