nieuws

Nibe-SVV geeft WFD-garantie

Archief

Opleidingsinstituut Nibe-SVV geeft voor een aantal cursussen WFD-garantie.

De opleider garandeert dat de diploma’s onder de nieuwe wet een vrijstelling geven en in elk geval tot 1 mei 2007 behaald kunnen worden. Deze datum is gebaseerd op de door de WFD-commissie Deskundigheid Financiële Dienstverlening geadviseerde overgangstermijn van 24 maanden. Blijkt achteraf dat het diploma niet leidt tot de door de commissie geadviseerde vrijstelling, dan kan elke cursist de betreffende opleiding omruilen voor een van de speciale WFD-opleidingen, tegen bijbetaling van e 50 administratiekosten.
De nieuwe, speciale WFD-opleidingen worden begin volgend jaar gepresenteerd. De garantieregeling geldt voor iedereen die zich als individuele cursist inschrijft op: B-Particulieren, B-MKB, alle vijf de A-modules, Woningfinanciering 2, Erkend Hypotheekadviseur, Beleggen voor de financieel adviseur, Consumentenkrediet, Effectenbedrijf en Beleggingsadvisering.
Het opleidingsinstituut geeft aan dat het diploma ‘Beleggen voor de financieel adviseur’ niet in het advies staat van de commissie, maar wel voldoet aan de eindtermen van het supplement Beleggen A. Dit supplement is bedoeld voor iedereen die zijn eigen voorwaardelijke vrijstelling voor het vakgebied Leven en/of vakgebied Hypotheken wil omzetten in een onvoorwaardelijke vrijstelling.
Meer informatie over de garantieregeling is te vinden op de website www.wfdonline.nl.

Reageer op dit artikel