nieuws

NHG-regels verder verruimd

Archief

De regels om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden per 1 januari verder verruimd. De garantie is dan ook mogelijk voor tweede hypotheken en oversluitingen. De kostengrens wordt verhoogd tot e 225.000.

Het ministerie van VROM en de Vereniging Nederlandse Gemeenten zijn akkoord gegaan met het voorstel van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) om de kostengrens voor de NHG per 1 januari met 10% op te trekken naar e 225.000. WEW-directeur Karel Schiffer: “Hierdoor kan de gemiddelde koopwoning in Nederland met NHG worden gefinancierd. Wij gaan binnenkort bij de nieuwe minister van VROM pleiten voor een verdere verhoging van de kostengrens. Veilig en verantwoord lenen moet voor zo veel mogelijk kopers bereikbaar worden”.
Verder wordt de NHG ook mogelijk voor een tweede hypotheek en oversluiting naar een hogere hypotheek. Daarbij geldt de voorwaarde dat de lening bestemd moet zijn voor verbetering van de kwaliteit van de woning.

Reageer op dit artikel