nieuws

Negenmiljoenste uitvaartpolis Amev

Archief

Amev heeft polisnummer negenmiljoen uitgedraaid van de Uitvaart Geld Verzekering (UGV).

De polis die moet voorzien in de kosten van een uitvaart werd voor de eerste keer opgemaakt in 1883, toen nog onder de noemer Volks Verzekering van Amev-rechtsvoorganger Levensverzekering Maatschappij Utrecht. Naamswijzigingen volgen in 1981 (Utrecht Basis Verzekering), in 1985 bij het ontstaan van Amev (Uitvaart Guldens Verzekering) en vorig jaar door de komst van de euro in Uitvaart Geld Verzekering. Het gaat om een levenslange overlijdensrisicoverzekering met winstdeling, tegen koopsom of tijdelijke premiebetaling. Het verzekerde bedrag is maximaal e 6.800.
De negenmiljoenste polis is gesloten via Tinke Assurantiën in Barendrecht. Amev heeft momenteel nog vier miljoen UGV-polissen in de boeken staan.

Reageer op dit artikel