nieuws

Negende editie Insurance Sail

Archief

Negende editie Insurance Sail

Op zaterdag 20 april wordt voor de negende maal in successie Insurance Sail gehouden. Dit zeilevenement trekt jaarlijks tussen de tweehonderd en driehonderd branchegenoten naar de Loosdrechtse Plassen.
Insurance Sail kent een selectie-voorronde in de ochtenduren en ’s middags twee finales: de A-poule en de B-poule. Winnaar van de A-poule werd verleden jaar het Rotterdamse intermediair CPS Risico Beheer (voorheen Caron Verzekeringen) met stuurman Jan Jellema. De B-poule werd gewonnen door het team Hooge Huys I met stuurman Eric Weiffenbach.
Voor Insurance Sail kunnen bedrijven teams inschrijven die uit minimaal drie of maximaal vijf personen bestaan. Het inschrijfgeld bedraagt e 38,50 per persoon. In dit bedrag zijn ook de lunch en het afsluitende buffet begrepen.
Voor meer informatie: www.ottenhome.nl. Inschrijfformulieren kunnen ook worden aangevraagd via faxnummer 035-582.30.72.
Trainingsstage op de Bahama’s
Dit jaar zal CPS Risicobeheer er alles aan doen om de wisselbeker van Insurance Sail voor de derde achtereenvolgende keer binnen te halen. Daarom heeft teamcaptain Sandré Caron besloten om op Tweede Paasdag met de gehele ploeg voor een trainingsstage naar de Bahama’s te vertrekken. Voor wie deze stage wil volgen bestaat de mogelijkheid om via een webcam de trainingssessies van nabij mee te maken. Zodra de installatie een feit is, zal dit op www.amweb.nl worden gemeld.
Het team van CPS Risicobeheer.
De Assurantiestal van Lunteren
Zelfs bij concurrerende verzekeraars slaat de ‘van Lunteren’-manie toe. Zo kregen wij vorige week het kwartaalblad ‘Bedrijvigheid’ van Zwolsche Algemeene toegestuurd. Een kruiswoordpuzzel in het vorige nummer was gewonnen door André Lagerweij van Bax Assurantieadviesburo in Lunteren. Hij poseerde voor dat blad staande voor een wandbord met als opschrift ‘De Assurantiestal van Lunteren’.
Waar slaat dat op, die stal? Lagerweij: “In Ede en omgeving wordt elk jaar in augustus de zogenaamde Heideweek gehouden. Dan worden er allerlei leuke dingen gedaan. Wij hadden hier vorig jaar een week lang twee koeien in het kantoor rondlopen. Dus alles zat onder het stro en zo. Het was hier die week dus de Assurantiestal van Lunteren”.
Centraal Beheer blijft reclameprijzen winnen
Werd onlangs al de Máxima-inhaakreclame van Centraal Beheer bekroond, nu heeft de Apeldoornse verzekeraar de felbegeerde ‘Gouden Loeki’ gewonnen.
De Gouden Loeki is de prijs voor de beste tv-reclame in de ogen van de kijkers. Nadat Centraal Beheer in 1999 (hondje van de brugwachter) en in 2000 (Joyriding/Moskowicz) het zilver in de wacht had gesleept, heeft de Achmea-dochter nu de hoofdprijs verdiend. Met afstand won de Centraal Beheercommercial ‘Rio’, het filmpje van de twee mannen die met vakantie gaan, maar met hun vliegtickets op het dashboard in een juwelierszaak belanden.
Even Apeldoorn Bellen kwam zelfs twee keer voor in de top-5 van 2001, want op de vijfde plaats prijkt ‘Cementmixer’. Trouwens het verzekeraarsgehalte was dit jaar toch al erg hoog, want op de derde plaats werd beslag gelegd door Delta Lloyd, met ‘Parade’. NN viel met Van Lunteren nog net buiten de prijzen, want ‘Moorkop’ moest genoegen nemen met de zevende plaats.
Het publiek kan in de periode van midden december tot midden januari stemmen voor de Jaarprijswinnaar. Vervolgens kan men via internet elke maand stemmen, in de aanloop naar een nieuwe eindejaarsverkiezing. En wie is de winnaar geworden van januari 2002? De pensioencommercial met Van Lunteren.
McCartney versus Lennon over pensioencommercial
Julian Lennon, zoon van voormalig Beatles-lid John, kan een rechtszaak tegemoet zien die is aangespannen door Paul McCartney, eveneens één van ‘The Fabulous Four’ uit Liverpool. Laatstgenoemde is verbolgen over het feit dat Lennon jr. een fragment van het Beatles-liedje ‘When I’m 64’ gebruikt voor een pensioencommercial van de Amerikaanse verzekeraar Allstate, zo meldt Post Magazine.
Dit voorval blaast tegelijkertijd de al langer gaande juridische strijd van McCartney met popster Michael Jackson over de rechten van 250 Beatles-nummers nieuw leven in. Jackson heeft namelijk aan Julian Lennon toestemming gegeven het fragment te gebruiken.
Storms laatste persconferentie
Het was voor Kees Storm op 7 maart de laatste keer dat hij tijdens de persconferentie over de jaarcijfers van Aegon als aanvoerder van optrad. Over de benoeming van Johan van der Werf in de raad van bestuur zei hij: “Het is een zeer ervaren verzekeringsman”, en (quasi-vergeetachtig) “Ik geloof dat ik ‘m zelf heb aangenomen, ergens in 1981”. De in de zaal aanwezige Van der Werf liet zich ontvallen dat zijn geheugen een andere ‘aannemer’ aangaf.
Na de introductie van Storm was het woord aan Jos Streppel, die wat gedetailleerder op de cijfers mocht ingaan. Streppel liep naar het spreekgestoelte en Storm naar een stoel achter de bestuurstafel. Terwijl Streppel zijn eerste zinnen uitsprak, vlogen vijf fotografen naar voren om elk met luid geklik een rolletje vol te schieten van de scheidende topman. Streppel trok zijn eigen plan, maar het was wel gênant.
Uytdehaage krijgt eigen tulp bij Aegon
Tijdens een huldiging in het hoofdkantoor van Aegon heeft schaatser Jochem Uytdehaage oranje tulpen ontvangen , die zijn naam hebben gekregen. Onder het toeziend oog van honderden Aegon-medewerkers werden Uytdehaage en andere leden van de kernploegen toegesproken door Paul van de Geijn, de scheidende eerste man van Aegon Nederland. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Verzoek- plaatje voor Aegon: The Storm is over R. Kelly

Reageer op dit artikel