nieuws

Nefeb-opleidingen trekken zestig cursisten

Archief

De eerste twee groepen cursisten voor de opleidingen van de Nederlandse Federatie van EB-adviseurs (Nefeb) zijn van start gegaan. Twintig cursisten volgen de Nefeb B-opleiding; vijftien de Nefeb A-opleiding. In januari gaan nog eens twee groepen van elk vijftien cursisten van start.

De Nefeb A-opleiding is bedoeld voor medewerkers met enkele jaren ervaring in de financiële dienstverlening. De praktijkgerichte opleiding bestaat uit tien bijeenkomsten van elk drie uur. Is de opleiding met goed gevolg volbracht, dan volgt inschrijving op A-niveau bij de Nefeb.
De B-opleiding tot Senior Adviseur Employee Benefits is geschikt voor ervaren adviseurs in het bezit van het A-certificaat en voor ervaren EB-adviseurs met enkele jaren werkervaring op het gebied van employee-benefits. Deze opleiding bestaat uit vijftien bijeenkomsten van elk drie uur. Het met goed gevolg afleggen van het examen in mei levert een post-bachelor diploma op, dat na inschrijving bij de Nefeb recht geeft op het voeren van de titel gecertificeerd Nefeb-adviseur. De opleidingen worden verzorgd door de Hogeschool Brabant Bedrijfsopleidingen.
Initiatiefnemer Gary Damen van de TD Groep en Arbeidsbegeleiding Nederland en Mike Bohmermann van AUB Intermediair zijn tevreden met het huidige aantal cursisten. “In de huidige markt is dit een mooi aantal cursisten voor het vakgebied employee-benefits.” Volgens Damen zijn er gesprekken gaande met het Huibers Instituut van de NVA en Nibe-SVV over het toekennen van PE-punten aan de opleiding. Verder zegt Damen dat er vanuit diverse hoeken, waaronder de Federatie van Assurantieclubs, belangstelling is voor de opleiding. “Als je eenmaal bezig bent, gaat het rondzingen en komen er uit allerlei hoeken reacties.”
WFD
De opleiding is aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). “Wij hebben bij de AFM tegelijk de vraag neergelegd hoe zij in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) omgaan met EB-adviseurs. Zij zijn daar nu over aan het nadenken. Wij hopen dat onze cursisten straks snel als gecertificeerd EB-adviseur aan de slag kunnen in het kader van de WFD. Ook zijn wij in gesprek met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars Bavam en Schouten. In onze opinie moet een EB-adviseur ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Er zijn in Nederland ongeveer 1.000 adviseurs die zich profileren als EB-adviseur, maar 35 hebben een juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering”, aldus Damen.
In januari praten de Nefeb en de Stichting Assurantie Registratie (SAR) over een EB-register. “De SAR wil een EB-register en wij hebben er één. Wij willen een register dat aansluit bij de behoefte van de assurantietussenpersoon, dus waar iedereen met de Nefeb-opleiding in kan. Uiteraard moeten de leden wel voldoende PE-inspanningen leveren.”

Reageer op dit artikel