nieuws

‘Neem ook volmachtbedrijven mee in prestatiemeting’

Archief

Volmachtbedrijf Voogd & Voogd in Sommelsdijk vindt het onterecht dat volmachtbedrijven niet worden betrokken in het jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van verzekeraars. Een verzoek aan DAK, NVA en NBVA om mee te mogen doen, werd afgewezen.

Volgens Voogd & Voogd levert het meedoen van grote volmachtbedrijven aan de meting een betrouwbaarder beeld op. “Zij vormen voor het intermediair veruit de belangrijkste administratieve businesspartner. Volmachtbedrijven werken vaak sneller en kosteneffectiever en zijn veelal groter in omzet dan menige verzekeraar.”
DAK, NVA en NBVA vinden dat volmachtbedrijven niet goed vergelijkbaar zijn met verzekeraars en dat er onder de leden van de drie organisaties te weinig tussenpersonen zijn die zaken doen met volmachtbedrijven. “De feiten liggen anders”, vindt Voogd & Voogd. “De grote volmachtbedrijven bieden aan meer dan 6.000 tussenpersonen administratieve faciliteiten, aanmerkelijk meer dan er tussenpersonen zijn aangesloten bij DAK, NBVA en NVA samen.”
Volgens Voogd & Voogd kan de performancemeting zodanig worden opgezet dat een goede vergelijking tussen volmachtbedrijven en verzekeraars mogelijk is. “Door aan een dergelijke opzet mee te werken, zouden de drie organisaties hun leden een betere dienst bewijzen dan met de huidige opstelling.”

Reageer op dit artikel