nieuws

NCM-moeder staat te koop

Archief

De aandeelhouders van de Duitse verzekeraar Gerling, waarvan kredietverzekeraar NCM deel uitmaakt, zoeken een overnamekandidaat.

Vanwege aanhoudende verliezen wil Deutsche Bank haar minderheidsaandeel (34,5%) kwijt. Samen met Rolf Gerling, die de rest van de aandelen bezit, wordt nu gezocht naar een nieuwe grootaandeelhouder. Gerling nam eind vorig jaar nog NCM over.
In Nederland signaleert NCM een sterke toename van het aantal incassozaken. Over de eerste twee maanden van dit jaar werden 29% meer zaken ingediend bij de verzekeraar dan vorig jaar in dezelfde periode. Bas Sepers, directeur NCM Nederland, ziet hierin de bevestiging dat handelsrisico’s nog steeds toenemen. “Handelsrisico’s zijn steeds explosiever en duiken onverwachter op.”

Reageer op dit artikel