nieuws

NBVA-leden starten samen woningsite

Archief

Negen assurantiekantoren, alle NBVA-lid, zijn de internetsite www.huizen-online.nl begonnen, waarop consumenten hun woning te koop kunnen aanbieden. De aangesloten kantoren verwijzen de klant door naar een makelaar of taxateur en verzorgen zelf het hypotheekadvies.

De bedoeling van Huizen-Online is het genereren van nieuwe doorverwijzingen voor tussenpersonen en het behouden van bestaande relaties. Volgens initiatiefnemer Ad Verhappen van het gelijknamige assurantiekantoor uit Valkenswaard is de site een reactie op de ontwikkeling dat steeds meer onroerend-goedmakelaars zich gaan begeven op het terrein van de hypotheekadvisering.
“Wij komen daar vaak achteraan, omdat de makelaar vaak het eerste contact is bij de aankoop van een huis”, zegt Verhappen. “Wij willen ons niet met de makelaardij gaan bezighouden, maar wij willen er met deze site voor zorgen dat wij het eerste contact hebben met de klant en een soort huisartsfunctie kunnen vervullen door de klant door te verwijzen naar een makelaar of notaris.” De hypotheek kan dan worden gesloten bij het advieskantoor.
Bezoekers van de site kunnen gratis hun huis te koop zetten. Via het dichtstbijzijnde Huizen-Online-kantoor wordt dan een makelaar ingeschakeld die tegen uurtarief (e 125) of tegen courtagekosten werkt. Ook kan een taxateur worden ingeschakeld via het taxatienetwerk 5punt20.
Tot nu toe zijn veertien kantoren aangesloten bij Huizen-Online. De Consumentenbond en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) steunen het initiatief. De kosten voor deelname aan Huizen-Online bedragen e 200 per maand. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon onder meer marketingondersteuning en materialen als een tuinbord en een raamposter voor te koop gezette huizen. “Verder moet het assurantiekantoor beschikken over een kleurenprinter en een scanner”, aldus Verhappen. De overige initiatiefnemers zijn afkomstig uit Almelo, Amsterdam, Angeren, Denekamp, Giekerk, Heerenveen, Hillegom en Venray.

Reageer op dit artikel