nieuws

NBVA-kantoren op tijd ‘Gidi-proof’

Archief

De NBVA-kantoren hebben de Gidi-implementatie op tijd afgerond, zo meldt de NBVA. De NVA wacht nog op de Gidi-Advieswijzers van enkele tientallen kantoren.

Vóór 1 januari hebben alle NBVA-kantoren hun Gidi-Advieswijzer laten registreren in Tiel. Eerder dreigde de NBVA leden te schorsen die niet op tijd Gidi-proof waren. “Door middel van periodieke mailings en indringende oproepen tijdens bijeenkomsten heeft de NBVA de Gidi continu onder de aandacht van de leden gebracht. Al deze activiteiten hebben ertoe bijgedragen dat alle leden hun advieswijzer nu gereed hebben”, aldus een tevreden NBVA.
Binnendruppelen
Bij de NVA loopt de laatste fase van de Gidi-implementatie wat minder soepeltjes: “enkele tientallen” kantoren hebben hun Gidi-Advieswijzer nog niet ingeleverd. Volgens woordvoerster Karin Bloemsma komen ze nog dagelijks binnendruppelen. “We vinken ze pas af als ze door ons gecontroleerd zijn. De actuele stand is dus moeilijk te zeggen.”
De NVA zit er volgens haar flink bovenop: “De kantoren die nog geen advieswijzer hebben ingeleverd, hebben 17 januari een brief van ons gekregen.”
Begin februari vergadert het NVA-bestuur over de kantoren die nog niet Gidi-proof zijn. Of hen een schorsing of een andere strafmaatregel boven het hoofd hangt, wil Bloemsma niet zeggen. “Daar neemt het bestuur een beslissing over.”
Half november constateerde de Stichting Implementatie Gidi dat ruim vijfhonderd NVA- en NBVA-kantoren nog geen Advieswijzer klaar hadden. Beide tussenpersonenorganisaties hebben hun leden in december nog eens extra geattendeerd op de Advieswijzer. De registratie van de Advieswijzer was, na de verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een inschrijving bij het Klachteninstituut, het laatste onderdeel van het Gidi-traject. NBVA- en NVA-kantoren voldeden op basis van hun lidmaatschap automatisch al aan de eerste twee eisen.

Reageer op dit artikel