nieuws

Nationaal Spaarfonds gaat klantenbestand Yarden af

Archief

De samenwerking tussen uitvaartverzekeraar Yarden en Delta Lloyd-dochter Nationaal Spaarfonds (NSF) krijgt snel vorm. Momenteel belt het callcenter van NSF naar vijfduizend klanten van Yarden.

Volgens Paul Metze van NSF gaat het slechts om een testactie. “Yarden heeft ons callcenter min of meer als externe ingehuurd voor de benadering van hun klanten. Het gaat om een paar duizend verzekerden van Yarden.” Het exacte aantal wil hij niet noemen: “Is niet relevant”. Volgens een woordvoerder van Yarden gaat het om vijfduizend adressen.
NSF wekt de indruk licht in verlegenheid te zijn gebracht door de aandacht voor de Yarden-actie. Metze kan daarom niet genoeg benadrukken dat “verzekerden van Yarden die zijn aangebracht door tussenpersonen zeker niet benaderd zullen worden”. Overigens blijkt dat in eerste instantie wel te zijn gebeurd, maar na klachten van tussenpersonen is die werkwijze herzien. “Het is de intentie om polishouders van Yarden die via tussenpersonen zijn aangebracht, uit te sluiten”, zo schrijft NSF-directeur Maarten de Groof in een excuusbrief aan een tussenpersoon. “Het is niet geheel uitgesloten dat in de pilotfase van de samenwerking, polishouders zijn benaderd die via uw kantoor een polis hebben gesloten”, zo biecht De Groof op. “Er zijn acties ondernomen om dit voor de toekomst te voorkomen.”
De telemarketingactie van Nationaal Spaarfonds is begonnen in april en wordt in gedeeltes afgewerkt. Doel van de telefoontjes is het maken van afspraken voor de honderd loondienstadviseurs van NSF. De Algemene Nabestaandenwet (ANW) is de ingang voor de gesprekken. “Dat ligt het dichtst bij het onderwerp einde-leven van Yarden.”
Overdracht Ohra
De portefeuille uitvaartverzekeringen van Ohra wordt overigens met ingang van 30 juni aanstaande overgedragen naar Nationaal Spaarfonds. Het gaat om geldverzekeringen: overeenkomsten van levensverzekering die voorzien in een levenslange risicodekking bij overlijden (de producten 803, 805, 806 en 808). In totaal is de portefeuille 28.000 polissen groot. Bij Nationaal Spaarfonds zijn momenteel 375.000 uitvaartverzekeringen in beheer, de meeste afkomstig van het oude Noord-Braband.

Reageer op dit artikel