nieuws

Nassau: ‘falende overheid’

Archief

Dat voor juweliers de verzekering van hun ondernemingen bijna onmogelijk is geworden, is mede te wijten aan de “volstrekt falende overheid bij de bescherming van deze voortdurend onder dreiging levende beroepsgroep”. Deze felle uithaal doet de directie van verzekeraar Nassau in haar jaarverslag over 2001.

Nassau spreekt van desastreuze resultaten bij de inbraakverzekering in deze sector. “De branche als geheel dreigt onverzekerbaar te worden. Dit ondanks de jaarlijks doorgevoerde aanzienlijke premieverhogingen.”
Nassau meldt dat recentelijk diverse juweliers hun bedrijven gesloten hebben, omdat zij óf de hogere premie niet meer konden betalen, óf door overvallers zo mishandeld waren dat zij fysiek niet meer in staat zijn hun bedrijf voort te zetten.”
Nassau boekte vorig jaar een premiegroei van meer dan 30% tot e 39,2 (29,9) mln. In de grootste branche van Nassau, Aansprakelijkheid, steeg het premie-inkomen tot e 22,1 (16,7) mln en in Brand tot e 16,5 (12,8) mln. De maatschappij boekte een nettoresultaat van e -2,3 mln (2000: e +0,9 mln).

Reageer op dit artikel