nieuws

Naam ‘Nuts’ verdwijnt

Archief

Op 15 september verdwijnt de naam van het ziekenfonds Nuts. De ziekenfondspolissen worden voortgezet onder de namen Delta Lloyd en Ohra.

Begin dit jaar maakte Delta Lloyd bekend, dat de naam ‘Nuts, het ziekenfonds voor Delta Lloyd en Ohra’ in de loop van het jaar zou verdwijnen. Het concern vond het te verwarrend voor de verzekerden dat zij een ziekenfondsverzekering hebben van Nuts en een aanvullende verzekering van Delta Lloyd of (indien de verzekering via direct-writing tot stand was gekomen) van Ohra. Ook in verband met gemengde collectiviteiten vond het concern eenduidigheid wenselijk.
De Nuts-portefeuille wordt, afhankelijk van het betreffende distributiekanaal, opgesplitst in de labels Delta Lloyd en Ohra. Het ziekenfonds omvat 316.000 verzekerden. Van hen valt 95% onder het label Ohra en 5% onder het label Delta Lloyd. Ongeveer 80% van de verzekerden heeft een aanvullende ziekenfondsverzekering. Het concern vindt dit percentage tamelijk laag en is van plan daar binnenkort actie op te gaan nemen.
Deze splitsing betekent niet dat er twee ziekenfondsen komen. Het ziekenfonds blijft juridisch één bedrijf. De statutaire naam wordt wel veranderd. De nieuwe naam luidt: OWM Delta Lloyd en Ohra Ziekenfonds UA. Het ziekenfonds blijft gevestigd in Den Haag. De wijzigingen hebben geen personele consequenties.
In de particuliere sector heeft het label Delta Lloyd 265.000 verzekerden en het label Ohra 304.000 verzekerden.

Reageer op dit artikel