nieuws

Multisportief weekeinde in assurantiebranche op til

Archief

Multisportief weekeinde in assurantiebranche op til

De vaderlandse assurantiewereld zal in de periode van 20 juni tot en met 24 juni wemelen van de sportieve activiteiten. Zowel binnen als buiten, op het strand en ter zee zullen branchegenoten zich kunnen uitleven in sportieve prestaties. Hieronder zetten wij al die assurantie-evenementen op een rijtje.
AssurMada
Op donderdag 20 juni varen de zeilschepen weer uit diverse Nederlandse havens voor de overtocht naar het Britse Lowestoft. Het gaat om de vijfde editie van AssurMada. Het ziet er naar uit dat de tocht opnieuw circa 25 schepen met in totaal zo’n honderd assurantiemannen en -vrouwen zal omvatten. Voor alle informatie verwijzen wij naar AM 6 (pag. 25) en naar de internetsite www.assurmada.nl.
Golfdag
Op vrijdag 21 juni wordt de 23e Assurantie Golfdag gehouden. Net als in de afgelopen jaren wordt dit evenement gehouden in het Efteling Golfpark. Het golftoernooi staat open voor iedereen die in het verzekeringsbedrijf werkzaam is en een handicap heeft van ten hoogste 24. Deelname is gratis, doordat de dag wordt gesponsord door een groot aantal verzekeringsbedrijven. Men kan zich uitsluitend via e-mail aanmelden. Voor meer informatie kan men mailen met bruidegompr@willis.com of dick_de_klerk@aon.nl.
Bowlingtoernooi
Op zaterdag 22 juni wordt in Bowling & Partycentrum Maaspoort in Den Bosch vanaf 10.00 uur het eerste landelijke assurantiebowlingtoernooi gehouden. Aan deze primeur kan worden deelgenomen door vier personen tellende teams van bedrijven uit de verzekeringsbranche in de brede zin van het woord.
De inschrijfkosten bedragen e 200 per team. In dit bedrag zijn baanhuur, hapjes en een banket begrepen; alleen de drankjes zijn die dag voor eigen rekening.
Om een zo’n representatief mogelijk toernooi tot stand te brengen, is voorlopig bepaald dat er per bedrijf maximaal twee teams kunnen inschrijven. Voor alle informatie kan men terecht op: www.c2k.nl/assurantie.
Beach Event
Eveneens op zaterdag 22 juni wordt in het Noord-Hollandse Bergen aan Zee het Verzekeringen Beach Event gehouden. Dit van steeds meer activiteiten voorziene strandevenement duurt van 11.00 tot 24.00 uur.
Het omvat niet alleen het traditionele volleybaltoernooi, maar ook andere ‘kustbezigheden’ als surfen en vliegeren. In de deelnameprijs zijn ook lunch, barbecue en beachparty inbegrepen.
De kosten bedragen e 65 per persoon. Voor meer informatie kan men bellen met 020-638.32.64 of op internet surfen naar www.bakker-clients.nl
Tennistoernooi
De Commissie Sport en Ontspanning van de Amsterdamse assurantieclub ABC houdt op diezelfde zaterdag (22 juni) het Assurantie Tennistoernooi op het tenniscomplex Amstelpark. Het gaat hierbij om herendubbels en gemengde duo’s. “U kunt in principe met twee teams deelnemen, maar bij een te groot aantal aanmeldingen bestaat de kans dat slechts één team gehonoreerd wordt”, aldus de organisatie. De inschrijfkosten bedragen e 5 per persoon.
Voor een aanvraagformulier kan een fax worden gestuurd naar W.A. Hienfeld (t.a.v. Lex Heiner): 020-646.30.73.
Nieuws van morgen in De Amersfoortse
De Amersfoortse verwelkomde eind vorige maand zo’n 250 tussenpersonen tijdens vijf ontbijtsessies op fraaie locaties in De Wijk, Amsterdam, Vught, Rhenen en Delft. Pensioen was het hoofdonderwerp met als gastsprekers de hoogleraren Alfred Oosenbrug (beschikbare premie) en Martin-Jan van Mourik (erfrecht).
De Amersfoortse zelf vergastte de tussenpersonen met een eigen krant, waarin het nieuws van woensdag 17 april 2032 was te lezen. Naast de opening over het mislukte huwelijk van onze huidige kroonprins en Máxima bood die krant een artikel over het pensioen van Willem van der Vorm (nu directeur Leven van De Amersfoortse). Volgens ‘het nieuws van morgen’ zetelt De Amersfoortse in 2032 in New York en gaan personeelsuitjes tegen die tijd naar de maan. Verder wordt volgens de waarzeggers van De Amersfoortse dat jaar een wereldwijd verbod op roken afgekondigd en brengen de Rolling Stones nog één keer een nieuw album uit.
Cabaret
Tijdens de ontbijtsessies werd de humor vooral verzorgd door professor Van Mourik, deskundige in erfrecht, op voorhand niet echt een lachwekkend onderwerp. Maar “ik leef van dood en verderf”, zo leidde de Nijmeegse notaris zijn presentatie in over de verschillen tussen het huidige en het nieuwe erfrecht.
Van Mourik lardeerde zijn betoog met diverse – al dan niet waargebeurde – anekdotes uit de eigen notarispraktijk. De hoogleraar (privaat)recht heeft daarbij regelmatig gezien dat geld het slechtste in de mens omhoog haalt. Om die reden zeggen Brabanders “hedde wel ’s met ‘m gedeeld?”, als ze vraagtekens zetten bij een positief oordeel over iemand.
Van Mourik is enthousiast over het nieuwe erfrecht (vanaf 1 januari 2003), dat veel meer rechten geeft aan de langstlevende levensgezel ten koste van de kinderen van een erflater. Volgens Van Mourik (58 jaar) kan hij straks, mocht zijn vrouw overlijden, rustig met een 28-jarige Monica de Leeuw – “in Amerika ook wel Lewinsky genoemd” – thuiskomen, zonder dat zijn kinderen veel kritiek zullen uiten. “Doen ze dat wel, dan onterf ik ze gewoon.”
De krant van 17 april 2032
Insurance Sail: zelfde winnaars
CPS Risicobeheer en Hooge Huys zijn net als vorig jaar de winnaars geworden van Insurance Sail, dat op de windarme zaterdag 20 april in Loosdrecht is gehouden. Het evenement trok circa 140 deelnemers.
De A-poule werd (voor de derde maal in successie) gewonnen door het Rotterdamse CPS Risicobeheer Hypotheken (kapitein Harry Maronier), met op de tweede plaats ‘The Winners’ van ’t Financieel Spectrum (Erik Zaadnoordijk) en als derde ‘Speedwave’ van Centraal Beheer Achmea (Randolf Kobus).
De B-poule leverde een afgetekende zege op voor het in de kwalificatieronde pechvolle Hooge Huys I (Michiel Ruiter), met daarachter de Monsjou I van Expertisebureau Van Monsjou & Partners (Sander van Monsjou) en op de derde plaats ‘Kwijt’ van Achmea Pensioenen (Jeroen Goldman).
Winnaar van de B-poule: Hooge Huys I.
Limburgs minivoetbaltoernooi voor assurantiemedewerkers
Op zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseert zaalvoetbalvereniging ‘Amicitia’ uit Thorn (Limburg) voor de 21e keer een minivoetbaltoernooi, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste toernooi van Zuid-Nederland.
Voor de vierde maal wordt daarbinnen het Open Limburgs Kampioenschap Minivoetbal gehouden. Op zaterdag wordt, in samenwerking met de hoofdsponsor assurantiekantoor Bert Zeegers, een toernooi georganiseerd voor teams van, of gesponsord door, assurantiekantoren en verzekeringsmaatschappijen. Aanmelden kan (tot uiterlijk 30 mei) bij Bert Zeegers, tel. 0475-56.24.66 of via e-mail: info@bert-zeegers.nl.
Soapserie zet verzekerings- consument op verkeerde been
Het in Groot-Brittannië razend populaire tv-programma ‘Eastenders’, een sinds mensenheugenis lopende soapserie, heeft wellicht de Britse verzekeringsconsument op het verkeerde been gezet. In een recente aflevering moest één van de spelers samen met zijn verloofde hun woning verlaten vanwege verzakkingsproblemen die voortvloeiden uit verdroging van de grond. Dit is momenteel een ‘hot issue’ in Brits verzekeringsland. Daarbij werd hen verteld dat zij zich geen zorgen hoefden te maken, omdat verzekeraars de op zich hoge herstelkosten voor hun rekening zouden nemen.
In de branche is over dit door miljoenen Britten bekeken programma enige commotie ontstaan. Volgens het Britse verbond van verzekeraars ABI geeft de verzekeringstechnisch niet helemaal kloppende uitzending echter geen reden voor de branche om zich zorgen te maken. “Dergelijke soaps beweren het werkelijke leven weer te geven en in de praktijk denken veel mensen dat verzekeraars dit soort kosten volledig vergoeden. In de serie werd een eigen risicobedrag genoemd van £ 500; in werkelijkheid ligt dit dichter bij de £ 1.000”, aldus een ABI-woordvoerder. Vijfde kolom: = = = = = = Komt De Amersfoortse nu ook met een alimentatiepolis? Moet

Reageer op dit artikel