nieuws

Muller treedt af als Federatie-voorzitter

Archief

Jan Muller treedt in mei tijdens de jaarvergadering van de Federatie van Assurantieclubs af als voorzitter. Reden voor zijn vertrek vormen plannen voor een nieuwe federatiestructuur, die tijdens de jaarvergadering worden besproken.

“Ik heb altijd gepleit voor een centrale rol van de Federatie. Daar is echter geen draagvlak voor. De assurantieclubs willen liever autonoom opereren. Ik zie daar nu geen uitdaging meer in en dus treed ik, een jaar eerder dan de bedoeling was, af als voorzitter.”
Muller benadrukt dat er geen sprake is van disharmonie in het bestuur. “Dit aftreden past in mijn planning om mij steeds verder terug te trekken uit de branche.” Muller is nog wel vice-voorzitter van de NVGA en zit nog in de raad van commissarissen van Nibe-SVV.
Naar verluidt worden binnen de Federatie vijf ‘superregio’s’ geformeerd met elk één coördinator. De vijf coördinatoren tezamen vormen het nieuwe bestuur, dat regelmatig bij elkaar komt om ervaringen te delen. Daarnaast worden plannen en ideeën uitgewisseld. Er worden per regio collectieve activiteiten ondernomen, maar clubs kunnen ook afzonderlijk bijeenkomsten organiseren. Tijdens de jaarvergadering van 8 mei wordt dit plan met de leden besproken.

Reageer op dit artikel