nieuws

Mooi weer speelt Care parten

Archief

Autoherstelketen Care Schadeservice heeft in het eerste kwartaal in ons land en België de omzet met 12% vergroot tot e 26 mln. Dat is minder dan verwacht; het mooie weer zorgde voor een tegenvallend aantal herstelopdrachten.

De afvlakking van de groei in de gestuurde schadestroom zette in de eerste drie maanden van dit jaar door, aldus Care. “De beperkte groei van de leasemarkt is daarvan een belangrijke oorzaak.” Bovendien zorgde het stabiele droge weer er – vooral in maart – voor dat minder auto’s ter reparatie werden aangeboden. Het brutoresultaat daalde door het mooie weer met e 0,7 mln tot e 1,5 mln. De keten groeide door de opening van vestigingen in Geleen en Amsterdam tot 49 vestigingen
Dat de leasemarkt nauwelijks groeit, is ook te merken aan de omvang van de Nederlandse leaseportefeuille van de Athlon Groep, waarvan Care onderdeel is. In het eerste kwartaal bleef het aantal lease-auto’s gelijk op 59.100.

Reageer op dit artikel