nieuws

Monuta koopt uitvaartbedrijf SCI

Archief

Monuta neemt alle uitvaartactiviteiten van SCI Nederland over. Het Amerikaanse bedrijf wil met de verkoop van bedrijfsonderdelen zijn schuldenlast drukken.

“Dit is de kroon op vijf jaar acquisitiebeleid”, zo drukt Monuta-directeur Cors Hage zijn tevredenheid over de aankoop uit. “Het netwerk van regionale ondernemingen is hiermee vrijwel gesloten.” Monuta claimt door de overname van SCI zijn marktaandeel in uitvaartverzorging te vergroten van 12% naar 17%. Vorig jaar verzorgde Monuta ruim zeventienduizend uitvaarten in de 95 uitvaartcentra, mortuaria en crematoria die het Apeldoornse bedrijf bezit.
SCI Nederland voegt daar nog veertien uitvaartondernemingen, twee crematoria en één begraafplaats aan toe. Het gaat om de uitvaartbedrijven GWE Beheer (Zeist), Libitina Groep (Den Haag), Soek (Leiden) en W.P. van der Togt (Voorburg). Deze bedrijven zijn jaarlijks goed voor een kleine zesduizend uitvaarten.
Volgens het vakblad Uitvaart betaalt Monuta f 40 mln voor SCI Nederland, voor de helft uit eigen middelen en voor de helft met geleend geld. Die f 40 mln is gebaseerd op negen keer het resultaat vóór rente, belastingen en afschrijvingen.

Reageer op dit artikel