nieuws

MoneyView koopt IFC Systems

Archief

De adviesorganisatie MoneyView Nederland heeft IFC Systems overgenomen van de beide aandeelhouders Guus Landheer en Harry Kah. “Voor ons heeft de overname belangrijke synergie-aspecten. Behalve de toevoeging van de schade-onderwerpen van IFC aan ons uitgebreide levenpakket, zijn ook de door IFC gebruikte systemen van grote waarde”, aldus MoneyView.

De producten van IFC zijn onder meer Diagnose (vergelijkingspakket voor auto-, ziektekosten-, aov- en andere schadeproducten voor intermediairs) en het Analyse-pakket voor aanbieders van ziektekostenverzekeringen. Daarnaast exploiteert IFC het kenniscircuit Wildbaan, de polisvoorwaardensite Polisbank en de vergelijkingssite MrFinch voor consumenten.
“Alle producten van IFC en de dienstverlening zullen worden gehandhaafd. De overname heeft geen negatieve gevolgen voor het personeel van beide ondernemingen”, aldus MoneyView.
MoneyView heeft al de databases Aequos en AeQuote ontwikkeld en met Diagnose en Analyse erbij heeft zij het assortiment compleet. Het concept van Wildbaan wordt door MoneyView al uitgevoerd onder de naam Support.
Ondersteuning
Met de overname beoogt het tien jaar geleden opgerichte MoneyView een verdere versterking van haar positie op het gebied van maatschappij- en intermediairondersteuning met betrekking tot productontwikkeling en productadvies. “Marktgegevens vormen daar een essentiële grondstof voor en die stellen ons in staat om doorlopend de bank- en verzekeringsmarkt van informatie te voorzien en te monitoren.”
Werkgelegenheid
Begin vorig jaar, toen het in Assen gevestigde IFC in staat van faillissement verkeerde, had MoneyView er ook al oren naar om IFC over te nemen. Andere gegadigden waren Kooijmans Software en mede-eigenaren van de IFC Groep Guus Landheer en Harry Kah.
Uiteindelijk koos de curator voor Landheers oplossing, omdat daarmee de werkgelegenheid van de circa 25 medewerkers kon worden veiliggesteld. Als gevolg van een veelheid van factoren is dat personeelsbestand inmiddels gedaald tot acht personen.
MoneyView Nederland telt circa vijftig medewerkers, van wie de helft actief is bij de volle dochter MoneyView Research, waarin de activiteiten van IFC zijn ondergebracht.
MrFinch
Eigenaar-directeur Jan Riemens van MoneyView Nederland weet nog niet precies wat hij gaat doen met de vergelijkingssite MrFinch. “Ik heb als uitgangspunt de gouden regel dat je nooit moet gaan concurreren met je eigen klanten. Van onze omzet komt 80% van verzekeringsmaatschappijen en de rest van ongeveer 1.500 intermediairs. MrFinch behoort niet tot de kernactiviteiten en wij denken nog na over een oplossing”, aldus Riemens.
De overname van IFC zal in contanten worden voldaan. Landheer en Kah treden niet in dienst bij MoneyView, maar zullen mogelijk als adviseur betrokken worden bij de implementatie van de activiteiten.

Reageer op dit artikel