nieuws

MNF Bank (ABN Amro) bereidt ingrijpende reorganisatie voor

Archief

ABN Amro-dochter MNF Bank bereidt een ingrijpende reorganisatie voor. Een adviesaanvraag is voorgelegd aan de ondernemingsraad, die daaraan in de loop van deze maand al dan niet zijn goedkeuring zal verbinden.

In het reorganisatieplan dat aan de ondernemingsraad is voorgelegd, zou onder meer zijn opgenomen dat MNF Bank als bedrijfsonderdeel van het Bouwfonds gaat fungeren, zodat zijn zelfstandige status komt te vervallen.
Algemeen directeur Antoon Splinter (40) wil geen mededelingen doen over het reorganisatieplan. “Het zou niet erg sportief zijn om hangende de procedure daarover uitspraken te doen. De ondernemingsraad verdient een eerlijke kans om een advies uit te brengen”, zegt Splinter. Hij ontkent niet dat er sprake is van “ingrijpende wijzigingen” die nog dit jaar zouden moeten worden doorgevoerd.
Hypotheekbedrijf
MNF Bank (negentig medewerkers), gevestigd in Capelle a/d IJssel, is de voortzetting van het hypotheekbedrijf van MeesPierson, de bank die in 1995 door ABN Amro is verkocht aan Fortis. De hypotheekdochter werd door ABN Amro ondergebracht bij de holding AA Interfinance, waartoe ook de zusterorganisaties Interbank, Finata en IDM behoren.
Aanvankelijk was MNF (inclusief verkooplabel Albank) nog actief in hypotheken én consumptief krediet. De kredietactiviteiten werden in de loop van 2000 afgestoten naar Interbank. Begin vorig jaar werd MNF onderdeel van Bouwfonds. Wat bleef was de verkoop van (woning)hypotheken aan de grote hypotheekketens en inkoopcombinaties (label Albank) en aan verzekeraars (label MNF). De hypotheekportefeuille verdubbelde in die jaren naar ruim e 5,5 mld.

Reageer op dit artikel