nieuws

Mistgenerator hult inbreker in nevelen

Archief

Het nieuwste snufje op het gebied van inbraakbeveiliging is de mistgenerator. Het apparaat zorgt ervoor dat een ruimte na een inbraakdetectie binnen enkele seconden gevuld wordt met een dikke ondoorzichtige nevel. Deze nevel onttrekt waardevolle goederen aan het oog en zorgt voor desoriëntatie bij de inbreker. “De mist laat geen sporen achter en is onschadelijk voor de gezondheid”, aldus het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP). Een mistgenerator wordt aangesloten op het inbraakalarmsysteem en kan op afstand beheerd worden. Volgens het NCP is het apparaat een uitkomst nu de politie door capaciteitsproblemen een alarm niet altijd kan opvolgen.

Om juiste installatie te waarborgen, heeft het NCP een speciale werkgroep ingesteld die eisen heeft geformuleerd waaraan de installatie moet voldoen. Bedrijven die een Borg-beveiligingscertificaat hebben, installeren de generatoren volgens die kwaliteitseisen.
De mistgenerator ontneemt de inbreker (en de bewoner) in een mum van tijd het zicht.

Reageer op dit artikel