nieuws

Michaela van Rassel

Archief

Michaela van Rassel, sectormanager Business Development bij de Goudse, bezocht met Menno Comijs, senioranalist bij Aon, de pinguïns in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp.

Samen op stap?
Ja en nee. Wij waren beiden op een ontbijtbijeenkomst waarop wij ons nieuwe product VerzuimVizier aan relaties presenteerden. Dat deden we in het Oceanium van Blijdorp. In de Haaienzaal.
Ontbijten bij de haaien?
Ja, heel spectaculair. Een immens aquarium loopt door tot in die zaal. We ontbeten daar terwijl haaien en reuzenschildpadden voorbij zwommen. Soms was het net of ze ons aankijken. Wij vroegen ons dan ook af of ze ons zouden zien zitten. De entourage deed sommigen aan die tv-spot van de Gouden Gids denken.
Kende je Menno al?
Ik ken hem tamelijk goed. Hij is bij Aon ons aanspreekpunt voor een employee-benefitspakket dat Aon heeft samengesteld en waar wij de verzekeringen voor leveren.
Na de presentatie samen naar de pinguïns?
Het bleek dat we allebei regelmatig met onze kinderen in Blijdorp komen. En dat we allebei de pinguïns erg leuk vinden. Na afloop zijn we samen nog even het Oceanium gaan bekijken. Die aquaria zijn schitterend. Vooral indrukwekend vind ik die koker waar je als het ware door het aquarium heen loopt. De vissen zwemmen dan naast en boven je. Maar we zijn eerst naar de pinguïns gegaan.
Wat vind je zo leuk aan pinguïns?
Ik vind het op zich al erg leuke dieren. Maar heel mooi vind ik hoe ze daar in het Oceanium zitten. Normaal zie je ze een beetje op rotsjes heen en weer waggelen en in het water duiken. In Blijdorp zie je hoe ze onder water zwemmen. Het lijken dan totaal andere dieren. Heel snel. Als een speer schieten ze door het water. Mooi vind ik ook dat je onder water de druppels op hun huid ziet zitten.
Zeker geen tijd voor de rest van de dierentuin?
Helaas niet. Vooral jammer omdat het prachtig weer was. Ik was nog graag naar de giraffen gegaan. Prachtige dieren met een bijzondere, bijna verstilde motoriek. Ook had ik de wolven nog wel even willen zien. Ze wonen in Blijdorp in een mooi stukje landschap, maar laten zich niet altijd zien. Eigenlijk vind ik wolven eng. Vandaar waarschijnlijk mijn fascinatie. Overigens is een dierentuin, anders dan veel mensen denken, ook erg leuk om zonder kinderen heen te gaan.
Michaela van Rassel en Menno Comijs zonder hun kids in diergaarde Blijdorp

Reageer op dit artikel