nieuws

Met Kullberg verdwijnt laatste ‘Ohra-bloed’ uit top Delta Lloyd

Archief

Guus Kullberg, titulair lid van de raad van bestuur van Delta Lloyd, gaat Delta Lloyd op 31 maart verlaten. Hij is ook directievoorzitter van de tussenpersonendivisie en is in deze opgevolgd door Henk Raué.

Kullberg (49) heeft zich de laatste tijd vooral beziggehouden met de integratie van de intermediairdivisies. Deze integratie was een gevolg van de fusie van Delta Lloyd met Nuts Ohra. “Nu de werkzaamheden zijn afgerond, zoek ik een nieuwe uitdaging”, zegt Kullberg die op dit moment nog geen andere functie op het oog heeft.
Kullberg trad in 1996 aan als lid van de raad van bestuur van Ohra (onderdeel van het kort daarvoor ontstane Nuts Ohra). Hij volgde Reinier Hinse op die Nuts ging leiden nadat – na veel geharrewar – daar de leiding was vertrokken. In 1999, na de fusie van Nuts Ohra met Delta Lloyd, werd Kullberg lid van de raad van bestuur van de holding Nuts Ohra. Op Kullberg na hebben inmiddels alle topmannen van (Nuts) Ohra – Dan Huesmann, Thom Roos, en Reinier Hinse – het concern verlaten. Met Kullberg verdwijnt dus het laatste Ohra-bloed uit de top van Delta Lloyd.
Henk Raué (50), die sinds 1978 bij Delta Lloyd werkt, is op 8 januari Kullberg opgevolgd als voorzitter van de tussenpersonendivisie Delta Lloyd Verzekeringen. Hij was directievoorzitter van de divisie Schade. Raué is opgevolgd door Jolanda Tijhuis (39), die als directeur Schade is opgevolgd door Jan Jonker (47).
Guus Kullberg

Reageer op dit artikel