nieuws

‘Merknamen Zwolsche en Royal verdwijnen’

Archief

De merknamen Zwolsche Algemeene en Royal Nederland verdwijnen binnenkort. Dit schrijft Henri van Lent, algemeen directeur van de Zwolsche, in een brief aan personeel en relaties bij de aanbieding van het jubileumboek over zijn honderdjarige maatschappij.

Zwolsche Algemeene bestond vorige week exact honderd jaar. Op 16 april 1902 werd de maatschappij actief als ongevallenverzekeraar voor de bouwwereld. Een eeuw later is de Zwolsche uitgegroeid tot een multibrancheverzekeraar. De overname eind vorig jaar door Allianz-dochter Royal Nederland leidt ertoe dat beide merknamen worden vervangen door één nieuwe naam. De verwachting is dat de nieuwe merknaam vóór 1 oktober wordt bekendgemaakt.
Van Lent, tevens directievoorzitter van de overkoepelende Royal Nederland Verzekeringsgroep, schrijft in de brief aan personeel en (intermediair)relaties dat Zwolsche Algemeene binnen afzienbare tijd met Royal Nederland zal opgaan in een nieuwe krachtige financiële dienstverlener. “Dat zal de naam doen verdwijnen. Maar naar mijn overtuiging niet de mentaliteit die de markante positie van de Zwolsche Algemeene in de Nederlandse markt heeft bepaald.”
Jubileumfeest
Het jubileumfeest voor het personeel, eind vorige week in Nieuwegein, stond volledig in het teken van het naderende einde van de maatschappij en het begin van de fusiecombinatie. Onder de titel ‘Back to the future’ konden elfhonderd (oud)medewerkers en zich uitleven met bandmuziek en een hapje en drankje. De aftrap van dit feest werd gedaan door Van Lent met een korte toespraak en de aanbieding van het gedenkboek, geschreven door onder andere Wil Rijnders, voormalig directeur Schade. Behalve het personeel kregen ook zevenhonderd tussenpersonen het gedenkboek thuisbezorgd. De oplage van boek bedraagt tweeduizend exemplaren.
Het logo van de jubilaris dat binnenkort tot het verleden behoort.

Reageer op dit artikel