nieuws

Menzis brengt DKV onder bij Amicon

Archief

Menzis heeft de voorgenomen overname van DKV Nederland aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Uit die melding blijkt dat de portefeuilles van Rijnmond en NVS worden ondergebracht bij Menzis-dochter Amicon.

De overname zou oorspronkelijk per 1 januari plaatsvinden, maar die datum is niet gehaald. “Het due-diligenceonderzoek loopt nog”, aldus een woordvoerder. “Deze week is er duidelijkheid.”
Menzis stelt nog steeds dat de producten van Rijnmond en NVS onder de huidige merknamen blijven bestaan. “De reden dat DKV onder Amicon valt, is dat Amicon het grootste onderdeel van Menzis is. Om die reden, vanwege de kleinschaligheid, is eerder de portefeuille van Anker (nu Anderzorg) ondergebracht bij Geové.”
Administratie
Intermediairverzekeraar Rijnmond, direct-writer NVS en ziekenfonds Nederzorg hebben in totaal 200.000 particulier verzekerden en 20.000 ziekenfondsverzekerden. De totale jaaromzet bedraagt circa e 240 mln. Er werken 230 mensen voor DKV Nederland, dat eigendom is van het Duitse verzekeringsconcern Ergo.
Menzis (2.500 werknemers) telt na de overname bijna twee miljoen verzekerden. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van DKV verbreedt Menzis haar productaanbod. Bovendien versterkt Menzis haar positie in het westen van Nederland. Menzis wil ook op Europees niveau gaan samenwerken, onder meer door internationale klanten naar elkaar te verwijzen. Het aan Rijnmond gelieerde ziekenfonds Nederzorg werd overigens al geadministreerd door Menzis-dochter Geové.
VVAA/Olma
De NMa heeft geen bezwaar tegen de overgang van levensverzekeraar Olma (inclusief de Stichting Serviceverlening Olma) van PGGM naar VVAA Groep. “Er is geen reden aan te nemen dat een economische machtspositie kan ontstaan”, aldus de NMa, die stelt dat er voor de overname geen vergunning is vereist.

Reageer op dit artikel