nieuws

‘Meeùs’ op gevel van 125 Aegon-kantoren

Archief

Voor 125 assurantiekantoren die via de Kamerbeek Meeùs Groep onderdeel zijn van Aegon wordt de naam per 1 mei Meeùs Assurantiën.

Meeùs Groep is overigens de nieuwe naam voor de holding, waaronder vier business-units hangen: Meeùs Noord, Meeùs West, Meeùs Midden en Meeùs Zuid. Binnen de laatste unit hebben de 45 kantoren al Meeùs als overkoepelende naam. De andere tachtig kantoren gaan over drie maanden over, waarmee illustere namen zullen verdwijnen als Van Calcar (Groningen), Kamerbeek (Amersfoort), Kentron (Woerden), Baneke/Gräffner (Amsterdam), Crab Noomen (Leiden), TSA (Enschede), Gerrits Lammers (Hengelo) en Burghout (‘s-Gravenzande).
Volmachtbedrijf Nedasco (Amersfoort) behoudt de eigen naam. Dat geldt ook voor De Haan Makelaars in Den Haag en Ruijters Vastgoed Management in Maastricht. “Wellicht permanent, wellicht tijdelijk”, zo licht Wim Jansen namens Meeùs de uitzonderingen toe.
Meeùs gaat terug naar één lidmaatschap van de NVA. Jansen zegt niet te weten hoeveel Meeùs-kantoren nu lid zijn van de NVA. “Het zijn in elk geval tientallen lidmaatschappen geweest.” Op briefpapier maken de Meeùs-kantoren, waar nu 2.700 mensen werkzaam zijn, vanaf 1 mei hun relatie met Aegon kenbaar. Zij zullen daarvoor de volgende formulering gebruiken: ‘Meeùs is gelieerd aan Aegon’.
Resultaat 2001
Volgens Johan Boertjes, algemeen directeur van Meeùs, is 2001 financieel gezien beter verlopen dan 2000. “De definitieve cijfers moeten nog worden vastgesteld, maar ik verwacht dat we op een winststijging van zo’n 25% uitkomen.” In 2000 was Meeùs goed voor een brutoresultaat van e 15 mln, bij een omzet van e 185 mln, waarvan e 115 mln uit assurantiebemiddeling. De winst is voornamelijk afkomstig van de Meeùs-tak, al heeft de Kamerbeek Groep zich wel hersteld van het dramatische verlies – vooral in onroerend goed – in 1999 (e -36 mln).
Volgens Boertjes beginnen de zaken binnen Meeùs redelijk op orde te geraken. Uitvloeisel daarvan is dat de groep nog dit jaar denkt gesprekken te gaan voeren met geïnteresseerde aandeelhouders. “We hebben van het begin af aan gezegd dat Aegon niet de enig aandeelhouder zou blijven. Ik sluit niet uit dat we dit jaar gesprekken met anderen zullen beginnen. Het moeten partijen zijn die een toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze organisatie. Het gaat niet om geld.”
AXA en Interpolis zouden geïnteresseerd zijn in een deelname in Meeùs. Boertjes ontkent met deze partijen gesprekken te hebben gevoerd.

Reageer op dit artikel