nieuws

Meeùs Noord richt blik op eigen regio

Archief

Meeùs Noord gaat zich volledig concentreren op het noorden van ons land. Landelijk verspreide relaties, afkomstig van het voormalige Van Calcar, worden overgedragen aan de drie andere units van Meeùs.

Eén van de gevolgen van de beslissing is dat tachtig medewerkers uit de organisatie verdwijnen. “Maar niet alle tachtig werken vanuit Groningen”, nuanceert Marc Dijkstra, directeur van Meeùs Noord. “Zo werken er bijvoorbeeld vijftien medewerkers vanuit Breda, die worden aangestuurd vanuit Groningen. Het leek ons logischer om hen in Breda onder te brengen. Formeel-juridisch gaan er dus tachtig mensen over van Meeùs Noord naar een andere unit.”
Duidelijk is ook dat achttien mensen hun baan verliezen. Dijkstra: “Maar dit betreft aflopende contracten of mensen die al afscheid aan het nemen zijn.” Nog eens 62 medewerkers van het noordelijke bedrijfsonderdeel komen in een zogeheten investeringspool terecht, zegt Dijkstra. “Op termijn gaan zij landelijk aan de slag of verdwijnt hun werk uit Groningen. We zullen in overleg bezien of zij met hun werk mee verhuizen of dat er ander werk voor ze in Groningen is.”
Slechtste leerling
Dijkstra benadrukt dat de ondernemingsraad de plannen positief heeft ontvangen en dat berichten in een regionaal dagblad over onrust bij Meeùs Noord vanwege het schrappen van tachtig banen onjuist zijn. De krant citeert verder een werknemer, die zegt dat het personeel te horen heeft gekregen dat de resultaten matig zijn en dat Meeùs Noord de slechtste leerling van de klas is. Dijkstra: “De oude Van Calcar-portefeuille stond er enkele jaren geleden slecht voor. We hebben daar veel in geïnvesteerd en draaien weer winst. De tijd is nu rijp om aan te sluiten op de landelijke Meeùs-strategie.”
Volgens Dijkstra houdt die onder meer in dat er in elke plaats met meer dan 50.000 inwoners een Meeùs-vestiging moet zijn. In het noorden gaat het dan bijvoorbeeld om Hengelo, Hoogezand, Wildervank, Heerenveen en Sneek. Het meest concreet lijkt de opening van een Meeùs-vestiging in Veendam. Het Meeùs-plan is getiteld ‘Groei in Noord’ en voorziet in een uitbreiding van het personeelsbestand met 40% tot 50%. “Op dit moment werken ongeveer honderd mensen specifiek voor Meeùs Noord.”

Reageer op dit artikel