nieuws

Meeùs goed gestemd over 2002

Archief

Johan Boertjes, algemeen directeur van intermediairbedrijf Meeùs, is goed te spreken over de bedrijfsontwikkeling in 2002.

“Het gaat goed. We zullen het bedrijfsresultaat van 2001 behoorlijk overtreffen.” Over dat jaar meldde Meeùs een brutowinst van e 15 mln. De assurantie- en vastgoedbemiddelaar, eigendom van verzekeraar Aegon, heeft niet alleen de kosten beter in de hand, maar weet ook de omzet te vergroten. Boertjes: “We zullen dit jaar een omzet van ongeveer e 190 mln bereiken, waarvan e 125 uit assurantiebemiddeling.” Vorig jaar bedroegen die cijfers e 184 mln omzet, waarvan e 115 mln uit assurantiebemiddeling.
Volgens Boertjes zit de groei er flink in bij de assurantietak. “Het belang van onroerend goed is flink geslonken tot eenderde van de totale business. In het zuiden, bij het oude Meeùs, was dat altijd al zo; bij Kamerbeek lag dat aandeel op 50%.”
De Meeùs Groep heeft het afgelopen jaar een aantal vestigingen samengevoegd en telt momenteel nog zo’n 110 vestigingen. Daar zijn in totaal 2.700 mensen werkzaam.

Reageer op dit artikel