nieuws

Meeùs-aankoop in Barneveld

Archief

Meeùs heeft Assurantie Combinatie Gelderland gekocht. Het Barneveldse kantoor was sinds 1985 lid van de NBVA.

De twee medewerkers komen, net als eigenaar Johan Haverkamp (53), in dienst van Meeùs. Het kantoor blijft in elk geval tot maart dit jaar in Barneveld. Het is nog onduidelijk of Meeùs daarna een makelaars- en assurantiekantoor in Barneveld aanhoudt. “De regio, met verder Veenendaal, Ede en Wageningen, is zeker een speerpunt voor ons”, zegt Gerard Groot, directeur van Meeùs Midden. “Maar schaalgrootte van een kantoor is ook van belang voor de profijtelijkheid ervan.”
Meeùs, het intermediairbedrijf van Aegon, heeft in ons land meer dan 125 vestigingen (2.700 medewerkers).
België
In België heeft Meeùs ook twee kantoren overgenomen: Akva (Antwerps kantoor voor verzekeringsadvies) en AVK (Algemeen Verzekeringskantoor). De twee overnames zijn goed voor een provisieomzet van e 3 mln per jaar. Dat is ongeveer gelijk aan de bestaande omzet van Meeùs in België, dat nu vestigingen heeft in Antwerpen, Borgerhout (hoofdkantoor), Geel en Brasschaat.
In het Belgische vakblad De Verzekeringswereld zegt algemeen directeur Marc Severijns zeven jaar nodig te hebben om de niet nader genoemde overnamesommen terug te verdienen. Meeùs België, dat sinds 1990 al tien verzekeringsportefeuilles heeft gekocht, concentreert zich op het midden- en kleinbedrijf.

Reageer op dit artikel