nieuws

Meer interesse voor aflopende reispolis

Archief

De teruglopende verkoop van aflopende reisverzekeringen is min of meer tot stilstand gekomen, concludeert de Europeesche in haar maatschappijorgaan.

Volgens de Europeesche, bedrijfsonderdeel van ASR (Fortis), namen vorig jaar meer vakantiegangers die vier dagen of langer afreisden naar het buitenland, een aflopende reisverzekering. De verzekeringsgraad voor deze polis steeg licht tot 33% (2000: 32%). Het aandeel van de doorlopende reispolis groeide eveneens tot 56% (55%). Vorig jaar ging nog altijd 10% (12%) onverzekerd voor schade en (medische) kosten met vakantie naar het buitenland.
De markt voor reisverzekeringen is redelijk stabiel, aldus de Europeesche. “De verwachting is dat 2002 eenzelfde beeld zal laten zien.”

Reageer op dit artikel