nieuws

Mazda Polis vierde merkpolis volgens Schadegarant-model

Archief

Tien in de stichting Schadegarant verenigde verzekeraars, de vereniging van Mazda-dealers en importeur Auto Palace-de Binckhorst hebben een overeenkomst gesloten over de introductie van de Mazda Polis.

Het is de vierde merkgebonden autoverzekering van de Schadegarant-verzekeraars. Eerder werden al merkpolissen van Volkswagen, Toyota en (in mei van dit jaar) Opel gelanceerd. De polis kan worden gesloten bij tien van de zeventien verzekeraars die bij Schadegarant zijn aangesloten. Het initiatief voor de polis is uitgegaan van de dealervereniging.
De polis bestaat uit een basis-cascopolis van de betreffende verzekeraar, voorzien van een op Mazda toegesneden clausuleblad. Daarin zijn onder meer opgenomen een nieuwwaarderegeling van vijftien maanden, schadeherstel met merkgarantie, ruitreparatie of -vervanging via de dealer.
De verkoop van de polis vindt exclusief plaats door de tussenpersoon, die de klant bij schade altijd doorverwijst naar de dealer. De tien verzekeraars die de Mazda Polis aanbieden, zijn Aegon, Algemene Zeeuwse, Amev, Axent/Aegon, Delta Lloyd, Generali, De Goudse, Hooge Huys, Nationale-Nederlanden en Zurich.
Vorig jaar werden er tot en met november 7.550 Mazda’s verkocht in ons land, qua marktaandeel goed voor een zeventiende plaats.
De delegatie van verzekeringsmaatschappijen, de Mazda Dealers Ondernemers Vereniging en Auto Palace-de Binckhorst na ondertekening van het Mazda Polis-contract.

Reageer op dit artikel