nieuws

MaxBenefits: employee- benefits via internet

Archief

Het bedrijf Max@Work heeft een op internet gebaseerd employee-benefitsconcept voor werkgevers en werknemers ontwikkeld: MaxBenefits. Wagner & Partners Employee Consultants (Vianen) en de accountantsorganisatie Arenthals Grant Thornton (Gouda) zijn als distributiepartners betrokken bij MaxBenefits.

Max@Work is vorig jaar april van start gegaan onder leiding van directeur Harold Elfring. Marktonderzoek dat in opdracht van zijn vorige werkgever Delta Lloyd werd uitgevoerd, vormde min of meer de aanleiding. “Uit dat marktonderzoek bleek dat een communicatieplatform over employee-benefits en arbeidsvoorwaarden voor werkgevers en werknemers door een onafhankelijke partij in de markt gezet moet worden. Ook kwam naar voren, dat het meer moet doen dan alleen maar aanbieden van verzekeringsproducten en dat het opgezet moet worden vanuit de Human Resource Management-gedachte van een bedrijf. Delta Lloyd gaf uiteindelijk meer prioriteit aan een externe EB-oplossing waarbij een optimale ondersteuning tussen assurantie-adviseur en verzekeraar gerealiseerd kon worden. Ik heb toen besloten om een communicatieplatform dat zich bevindt tussen bedrijven en leveranciers van EB-diensten, in de markt te gaan zetten. De start van Max@Work als Employee Service Provider was daarmee een feit.”
Platform
MaxBenefits is een communicatieplatform waarbij de diensten van Max@Work aan de werknemers van een bedrijf worden aangeboden. Het platform wordt volledig op maat en in de huisstijl van de werkgever ingericht. Het draait in een afgeschermde internetomgeving, waardoor elke gebruiker zowel op kantoor als thuis toegang heeft. Het platform kan modulair opgebouwd worden. Een zestal modules staan de werkgever ter beschikking: Internal Communications, Human Resource Management, Personal Benefits, Personal Finance, Company Shop en Community.
‘Internal Communications’ verzorgt de communicatie over alle personeelsaangelegenheden. De module ‘Human Resource Management’ verschaft de werknemers inzicht in de hele organisatie, het beleid en alle personeelsvoorzieningen. Zo staat bijvoorbeeld het personeelshandboek online. ‘Personal Benefits’ biedt de werknemer een overzicht van zijn persoonlijke arbeidsvoorwaarden. In dit overzicht zijn alle voorzieningen opgenomen die de werkgever voor zijn werknemer heeft getroffen. ‘Personal Finance’ is de module waarmee de werknemer inzicht krijgt in zijn persoonlijke financiën. Deze module bevat MaxPlanning; hiermee kan de werknemer voor zichzelf een aantal zaken doorrekenen en eventueel doorgeven aan de adviseur. ‘Company Shop’ is een personeelswinkel voor de werknemers. De werkgever bepaalt het assortiment, bestaande uit zowel producten als diensten, waar de werknemers zakelijk en/of privé hun voordeel mee kunnen doen. De module ‘Community’ geeft werknemers toegang tot spelletjes, humor, een prikbord en nieuws over de activiteiten van de personeelsvereniging.
Op de website van Max@Work (www.maxatwork.nl) kan een toegangscode voor een demo van de applicatie aangevraagd worden.
Kosten
Elfring richt zich met MaxBenefits in eerste instantie op werkgevers en niet op tussenpersonen. “Ik beschouw de werkgever als mijn klant.” De kosten voor het gebruik van het platform worden dan ook door de werkgever betaald. Deze betaalt een eenmalige vergoeding die varieert tussen de e 6.000 en e 15.000, afhankelijk van het aantal uren dat besteed wordt aan de inrichting van het platform. Daarnaast betaalt de werkgever maandelijks e 2,50 per werknemer. Als een werkgever alle modules afneemt, dan betaalt hij maximaal e 12,50 per maand per werknemer.
Tussenpersonen die met het concept MaxBenefits willen werken, moeten beschikken over de EBL Pro software van het bedrijf Infa uit Capelle aan den IJssel. “Anders moet er te veel aan het concept gesleuteld worden om het werkbaar te houden”, aldus Elfring. “Maar EBL groeit momenteel uit tot de standaard op EB-gebied. Dus tussenpersonen die actief zijn op dit terrein werken er vaak al mee.” Verder moet het een kantoor enige omvang hebben en een goed werkende backoffice. “Wij genereren namelijk met dit platform ook leads voor het intermediair, die wel opgevolgd moeten worden. Verder gaan wij uit van een lange-termijnrelatie.” De tussenpersoon betaalt jaarlijks voor een onderhoudscontract e 6.000. Hiervoor krijgt hij een module om nieuws en veelgestelde vragen te verspreiden onder zijn zakelijke klanten.
“Als een tussenpersoon MaxBenefits gaat leveren aan een werkgever, dan ontvangt hij van ons daarvoor een vergoeding. Deze vergoeding is gebaseerd op een percentage van de eenmalige vergoeding die de werkgever betaalt voor de implementatie van het systeem binnen zijn bedrijf. De tussenpersoon verzorgt dan namelijk de distributie van ons systeem en daar mag wat tegenover staan”, zegt Elfring.
Met behulp van dit communicatieplatform verwacht Elfring dat verzekeraars dan wel tussenpersonen de één-loketfunctie voor werkgevers kunnen vervullen. “De werkgever gaat er vanuit dat hij met dit communicatieplatform van een hoop administratieve handelingen af is. Mutaties hoeven maar één keer doorgegeven te worden.”
Partners
verzorgen voor MaxBenefits. Het bedrijf zal onder meer de invoer van de salarisgegevens voor werkgevers verzorgen die gebruik maken van het communicatieplatform.
Het EB-bedrijf Wagner & Partners Employee Consultants is tot nu toe de enige tussenpersoon die werkt met MaxBenefits. “Max@Work is momenteel in gesprek met tussenpersonen en verzekeraars. Deze partijen zien duidelijk dat MaxBenefits complementair is aan hun huidige dienstverlening en bovendien extra verkoopmogelijkheden biedt in een momenteel moeilijke assurantiemarkt”, aldus Elfring.
Max@Work werkt verder nog samen met bedrijven die de personeelswinkel vullen. Eén daarvan is de winkelketen Megapool.
De participatiemaatschappij Beethovenparticipatie, een aan Wagner & Partners gelieerd bedrijf, heeft eenderde van de aandelen van Max@Work in handen. Verder hebben twee investeringsmaatschappijen eveneens eenderde van de aandelen in hun bezit. Het management van Max@Work bezit de resterende aandelen.

Reageer op dit artikel