nieuws

Marsh maakt eigen verzekeringslijn voor Koninklijke Horeca Nederland

Archief

De 20.000 leden tellende organisatie Koninklijke Horeca Nederland kent sinds vorige week een eigen verzekeringslijn die wordt verzorgd door assurantiemakelaar Marsh. Begonnen is met het aanbieden van brand-, bedrijfsschade- en avb-polissen die per 1 januari 2004 kunnen ingaan.

De horecabond heeft uit onvrede over frequente premiestijgingen onderzoek gedaan op het gebied van schadeverzekeringen. “Hieruit bleek dat ondernemers flink op hun verzekeringen kunnen besparen. De premies voor schadeverzekeringen zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen, zonder dat er nu direct meer schade in de horeca geleden is.”
Uit diverse grote assurantiemakelaars heeft de ondernemersorganisatie voor Marsh gekozen. “De premies zullen voor onze leden minimaal 20% onder de marktpremies liggen. Daarnaast sluit Marsh geen soorten bedrijven collectief uit, zoals nu wel door andere verzekeraars gebeurt. Dit nieuwe product zal een oplossing bieden voor veruit de meeste ondernemers van wie de verzekeraar de verzekering heeft opgezegd”, aldus Koninklijke Horeca Nederland.
Marsh is ook opgetogen: “Wij zijn erin geslaagd om met verzekeraars over een zeer concurrerend verzekeringspakket overeenstemming te bereiken. Naast optimalisering van de efficiency door maximaal gebruik van internet, richt onze aanpak zich ook op verhoging van de veiligheid, hetgeen aansluit bij het beleid van Koninklijk Horeca Nederland. Door deze aanpak kunnen verzekeraars voor goed beveiligde risico’s premies aanbieden die gemiddeld 20% onder de huidige marktpremies kunnen liggen en kunnen in principe alle bedrijfstypen worden verzekerd”.
Volgend jaar zullen nog meer pakketten, zoals annulerings- en rechtsbijstandverzekeringen, worden geïntroduceerd.
Ziektekosten
Bovendien zijn Marsh en Koninklijk Horeca Nederland bezig om een nieuw ziektekosten- en ziekenfondspakket te realiseren. Dit is een gevolg van de opzegging door Agis van de huidige mantelovereenkomst. Dit pakket zal nog voor 15 december gepubliceerd worden en kan eveneens in 2004 ingaan.
De bestaande afspraken ten aanzien van ziekengeldverzekeringen met Nationale-Nederlanden blijven ook in 2004 van kracht.
Chinees-Indisch
Marsh heeft al een behoorlijke ervaring in de Nederlandse horeca. Zo werkt het bedrijf al voor Chinees-Indische restaurants, strandpaviljoens en diverse horecaketens. De horecabond is opgetogen: “Naast aantrekkelijke premies is één van de sterke punten van Marsh, dat men bewezen heeft ook moeilijk verzekerbare objecten onder te kunnen brengen bij verzekeraars. Bij alle te realiseren verzekeringen zullen de voorwaarden zo veel mogelijk op de horeca toegesneden zijn, zodat de ondernemer optimaal verzekerd is tegen een aantrekkelijke premie”.

Reageer op dit artikel