nieuws

Marktaandeel Bouwfonds in hypotheken nu 6%

Archief

Bouwfonds Hypotheken heeft het marktaandeel in de eerste helft van dit jaar behoorlijk weten te vergroten. Mede door de integratie van zuster MNF Bank begin dit jaar, steeg de hypotheekproductie met meer dan de helft.

De portefeuille woninghypotheken is in de eerste zes maanden met 37% gegroeid tot e 23,5 (17,1) mld. De bruto hypotheekproductie (hypotheken die per 1 juli waren gepasseerd) bedroeg in het eerste halfjaar e 2.445 (1.560) mln, een toename van 56,7% die deels is toe te schrijven aan de integratie van ABN Amro-zuster MNF Bank in Bouwfonds per 1 januari. Wat het aandeel van MNF in de nieuwe productie is, kan Bouwfonds niet zeggen. “Maar ook in de autonome productie zien we een positieve trend”, aldus een woordvoerder. De consolidatie van MNF, dat alleen in hypotheken deed, levert een bijdrage aan de balans van e 5,3 mld.
De nettowinst over het eerste halfjaar bedroeg in totaal e 84 (64) mln. Exclusief het resultaat van MNF is het nettoresultaat met 13% gestegen tot e 73 mln.
Marktaandeel
In totaal zijn in ons land het eerste halfjaar 240.000 (241.200) nieuwe woninghypotheken gesloten voor een bedrag van e 41,0 (37,9) mld (+8,2%). Het aandeel van Bouwfonds in de nieuwe hypotheekproductie komt daarmee op 6%, tegen 4,7% over heel 2002.
Op het totale in ons land uitstaande hypotheekbedrag – eind juni e 363 mld – heeft Bouwfonds zelfs een marktaandeel van 6,5%. Dat was eind 2002, met een portefeuille van e 17,1 mld en een landelijk uitstaand bedrag van e 350 mld, nog 4,9%.

Reageer op dit artikel