nieuws

Marcel Polk nieuwe eerste man bij Marsh in Nederland

Archief

Drs. Marcel Polk (47) is sinds begin deze maand de nieuwe eerste man bij de Nederlandse tak van assurantiemakelaar Marsh. Polk is als chief executive officer (ceo) de opvolger van Aad Strijbos, die afgelopen zomer met pensioen ging.

Aad Meijburg, die per 1 juli tot algemeen directeur werd benoemd, blijft in het nu drie man sterke directiecomité (de derde man is Jaap Dijkstra) verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten. Polk en Meijburg zijn tevens lid van de Western Region Executive Board van Marsh.
Polk heeft een ruime internationale ervaring. Na zijn studie economie en business administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam trad Polk in 1979 bij Aegon in dienst. Van 1987 tot 1990 was hij de financiële topman van Aegon USA. In 1990 stapte Polk over naar Citibank, waar hij directiefuncties bekleedde in Amerika, Groot-Brittannië en Polen. De laatste jaren was hij financiële topman van de Wholesale Division van ABN Amro.
Edwin Meyer
Bij Marsh is, eveneens per 1 oktober, Edwin Meyer (46) aangetreden als directeur van de business-unit Risk Management. Deze tak van Marsh richt zich op grote, veelal internationale ondernemingen. Meyer is in deze functie de opvolger van Aad Meijburg, aan wie hij zal gaan rapporteren.
Meyer was tot voor kort algemeen directeur van verzekeraar St. Paul in Amsterdam, dochter van het gelijknamige Amerikaanse concern dat zich van de Nederlandse markt terugtrekt.
Marcel Polk
Edwin Meyer

Reageer op dit artikel