nieuws

Lugtigheid (Levob): ‘oude pensioenpolis is melkkoe’

Archief

Traditionele collectieve pensioenproducten blinken uit in starheid en logheid, maar genereren wel een enorme winst voor verzekeraars. Dat zegt Bert Lugtigheid, bestuursvoorzitter van Levob. “Maatschappijen zijn huiverig om deze ‘melkkoeien’ om te zetten naar flexibeler producten.”

De kritiek van Lugtigheid op traditionele pensioenverzekeraars staat niet los van de verhoogde aandacht die Levob momenteel schenkt aan het eigen product Goodview. Dit is een eind 2000 gelanceerd pensioenproduct op basis van beschikbare premie. Bij Goodview speelt het extranet een belangrijke rol in de communicatie tussen Levob, tussenpersoon, werkgever en werknemer.
Volgens Lugtigheid zijn oude pensioenverzekeraars huiverig om te investeren in flexibele universal-lifeproducten zoals Goodview. “Aan de behoeften van de klant aan flexibiliteit en openheid wordt voorbijgegaan.” Levob heeft die investering wel gedaan en heeft Goodview vanaf nul opgebouwd. “Daardoor zijn we niet gehinderd door alle andere interne processen.”
Service
Levob belooft het intermediair “opvallend korte” administratieve verwerkingstijden. Offertes worden binnen een week opgemaakt en de polisopmaak en verwerking van mutaties garandeert Levob binnen één maand. “Deze garantielevertijden zijn uniek voor de collectieve markt”, meldt Levob er zelfs nog trots bij.
Volgens de Leusdense verzekeraar betekent dit serviceniveau “optimaal ontspannen voor het intermediair”. Om dat te onderstrepen, is Levob een grootschalige marketingactie begonnen. Onder het motto ‘Ontspan…het kan met Goodview’ hebben tussenpersonen een heuse hangmat gekregen. Verder is een direct marketingactie opgestart en krijgen tussenpersonen op cd-rom een demo van het extranet.
De afdeling Goodview van Levob huist inmiddels in het hoofdkantoor in Leusden. Er werken, onder leiding van directeur Marc Bout, inmiddels 25 mensen voor Goodview. Het product wordt momenteel door dertig tussenpersonen gesloten.
Levob geeft tussenpersonen een hangmat.

Reageer op dit artikel