nieuws

Loon ING-top zeker 15% omhoog

Archief

Het inkomen van de raad van bestuur van ING gaat nog dit jaar met minstens 15% omhoog.

Volgens een principebesluit van de raad van commissarissen wordt het vaste salaris van de ING-top – met terugwerkende kracht – per 1 januari met 7,5% verhoogd. Dit vaste inkomen is overigens sinds 1999 gelijk gebleven. Met korte- en lange-termijnbonussen moet het inkomen van het ING-management verder omhoog worden gekrikt, dit jaar ten minste met 15%.
Eerder leverden onder meer de eigen ondernemingsraad en de vakbonden forse kritiek op het salarisvoorstel. In de eigen concern-cao is de gewone ING-medewerker een loonsverhoging van 2,5% in het vooruitzicht gesteld. De raad van commissarissen van ING wil de topsalarissen echter in drie jaar tijd gelijktrekken met de lonen bij vergelijkbare ondernemingen. Volgens een onderzoek van bureau Hay liggen die salarissen bij ING 40% lager dan bij de concurrentie. De totale loonsverhoging kan hierdoor in drie jaar tijd op 60% uitkomen.
Bonussen op korte termijn, afhankelijk van doelstellingen per individu én voor ING Groep in z’n geheel, zijn bereikbaar voor de tweehonderd topmanagers die lid zijn van de ING Management Council. De extra’s op lange termijn, afhankelijk van ING’s prestaties ten opzichte van soortgelijke financiële concerns, zijn weggelegd voor zevenduizend hogere ING-managers.

Reageer op dit artikel