nieuws

Lijfrenteveiling bij Wellowell en Aon

Archief

ING-dochter Wellowell heeft een speciale internetsite ontwikkeld voor de veiling van direct ingaande lijfrenteverzekeringen. Voor hypotheken bestond al een vergelijkbare versie (www.internethypotheekveiling.nl). Ook makelaar Aon heeft en dergelijke veiling opgestart.

Op www.directelijfrenteveiling.nl kunnen mensen offertegegevens voor een direct ingaande lijfrente invoeren. Verzekeraars hebben vervolgens drie werkdagen de tijd om het (ongepersonaliseerde) bod te overtreffen. De zogeheten veilingmeester maakt het beste bod via een e-mailtje kenbaar aan de klant, die wederom per e-mail kan aangeven een offerte te willen ontvangen. Het daadwerkelijk sluiten van de lijfrente gebeurt offline, eventueel geholpen door een verzekeringsadviseur.
Op dit moment zijn er zo’n vijftig verzekeraars op de veiling actief. Vooralsnog allemaal indirect, via één van de tussenpersonen waarmee de directe-lijfrenteveiling samenwerkt, zoals: Acadium Bastion (Rotterdam), Expiratieweb.nl (Utrecht), Pensioen Platform (Amsterdam) en Comoditas (Den Haag). In een later stadium zullen verzekeraars rechtstreeks gaan bieden op de veiling.
De directelijfrenteveiling afficheert zich als een activiteit van de besloten vennootschap Marqes 8, onderdeel van ING. Eén van de handelsnamen van Marqes 8 is die van het meer bekende NVA-lid Wellowell.
Aon
Aon Consulting gaat via www.aon.nl/expiratie voor klanten op zoek naar de beste offerte voor een pensioen-, lijfrente- of stamrechtverzekering. Twee maanden voor expiratie van het kapitaal ontvangen Aon-klanten een brief met daarin een toegangscode en wachtwoord. De klant vult op de website z’n gegevens in en vraagt om een offerte. Aon garandeert een scherpe offerte “omdat Aon een stevige marktpositie heeft en daardoor scherpe(re) tarieven en voorwaarden kan bedingen bij maatschappijen”.

Reageer op dit artikel