nieuws

Lijfrentekoopsom Interpolis straks te sluiten via internet

Archief

Interpolis werkt aan de introductie van een lijfrenteverzekering tegen koopsombetaling, die geheel is afgestemd op de basisaftrek van lijfrentepremies (f 2.283) in de nieuwe belastingwet. Voor de verkoop van het product schakelt de Rabobank-dochter ook het internet in.

“We zijn bezig met de vraag welk Rabobank-loket het meest geschikt is om de polis te verkopen: Financieel en Hypotheek Advies of Cliënten Advies”, zo zegt projectleider Johan Ringeling in het relatieblad Intervisie. “Qua productmassa zou je zeggen Cliënten Advies. Dat zou dan de eerste keer zijn dat op die afdeling lijfrentes verkocht gaan worden. Een adviesgesprek mag daar maximaal tien minuten duren.”
Mede vanwege die korte ‘verkooptijd’ kijkt Interpolis naar alternatieven om de verkoop te ondersteunen. “We denken aan een centraal punt waar klanten rechtstreeks naar kunnen bellen voor nadere informatie”, aldus Ringeling. “Verder ligt het in de bedoeling dat de polis via de virtuele bank kan worden afgesloten.” Het afsluiten van een levensverzekering via internet zou binnen het Rabo-concern een primeur zijn. Of hiervoor het reeds geclaimde internetadres www.interpolisdirect.nl zal worden gebruikt, is niet duidelijk.
Klantenbestand
De recht-toe-recht-aan-polis heeft Interpolis inmiddels gedoopt tot ‘Nu & Later-polis’. De koopsompolis komt na de zomer op de markt en krijgt “als belangrijkste motivator de fiscale aftrekbaarheid”, zo erkent Interpolis ruiterlijk. De maatschappij ziet een doelgroep die 3,8 miljoen mensen telt: namelijk de Rabobank-klanten van achttien tot zestig jaar. “We willen een klantenbestand opbouwen. Mensen die de Nu & Later-polis kopen, geven aan met toekomstvoorzieningen bezig te zijn”, zo zegt marktmanager Mark Mighels.
Interpolis heeft inmiddels een testmailing gestuurd naar tienduizend adressen. Eenderde kreeg een aanbod met een fullcolor informatiefolder, eenderde met de belofte dat bij het afsluiten een presentje wordt gegeven en eenderde met een kortingsaanbod. Op basis van de verkoopresultaten beslist de Tilburgse verzekeraar op welke wijze het product massaal in de markt wordt gezet. “Bij de Nu & Later-polis wordt niets aan het toeval overgelaten; daarvoor zijn de belangen te groot”, zo stelt Interpolis, al enkele jaren een hoogvlieger in de omzet van koopsompolissen.
Pensioen Laurus naar Interpolis
Supermarktconcern Laurus (onder meer Konmar, Super de Boer, Edah) heeft de uitvoering van de pensioenregeling ondergebracht bij Interpolis. De Stichting Laurus Pensioenfonds telt zestienduizend actieve deelnemers. Via het overgenomen Van Spaendonck had Interpolis al de pensioenen van Vendex Food Group in huis. Nieuw zijn de pensioenen van de onderdelen De Boer Unigro en Groenwoudt, die tot voor kort in beheer waren bij Amev en Centraal Beheer.

Reageer op dit artikel